KAD ISPUNIŠ SAN - PLEŠI

Olimpijska čarolija: Ovom kralju ide posebno zlato

06.08.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Tisuće sportaša prošlo je stazom na mitskoj Maracani i pokrenulo najveće sportsko natjecanje u rasplesanom Brazilu. Nitko to nije učinio bolje od korpulentnog dizača utega iz Kiribata Davida Katoataua

Vesela povorka koja podsjeća koliko smo svi slični, bez obzira na trivijalnosti kojima nas ponekad dijele, blještala je poput dukata. Defile ponosnih ozarenih sportaša koji cijeli život naporno rade kako bi zaslužili olimpijski nastup djelovala je čarobno, ali i među tim sretnim pojavama jedna se vidno isticala.


Kada je na stadion ušla malobrojna selekcija Kiribata zastavu je nosio dizač utega David Katoatau. Krupni 32-godišnjak koji je već toliko upisan u sportsku povijest svoje zemlje da je završio i na poštanskoj marci rasplesao se kao da ne postoji sutra. Zastava je vijorila na sve strane dok je oceanijska zvijezda proživljavala trenutke života.


'Ponosan sam na priliku da nosim našu zastavu, ali sada želim ispuniti visoka očekivanja svog naroda. Znam da me čeka strašna konkurencija iz Europe, ali dajte mi planinu i ja ću učiniti sve da je pomaknem,' kaže veseli dizač utega kojemu su društvene mreže diljem svijeta već namijenile 'posebno zlato' za najveseliju pojavu ceremonije otvorenja.

Dečko koji zna kako se slavi