ZASLUŽIO JE

Oglasio se Filip Hrgović te je imao jasnu poruku za svijet boksa: Poštujte pravila!

13.08.2023 u 11:20

Bionic
Reading

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana, a zatim je dao svoje viđenje meča

Ova pobjeda bi mu trebala osigurati dvoboj za naslov svjetskog prvaka po verziji IBF protiv pobjednika dvoboja između aktualnog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa koji će se održati 26. kolovoza.

'Nadam se da će se to dogoditi, iduća borba bi mi trebala biti s Usikom, zaslužio sam to. Otići ću pogledati tu borbu, bit ću uz ring. Vidim Usika kao velikog favorita jer je brži i jer je jako dobar borac, ali Dubois je dobar udarač i velik momak s jakom desnicom tako da nikad ne znaš. Moja poruka je sljedeća: Poštujte pravila, pobjednik bi se trebao boriti protiv mene', rekao je Hrgović, a prenosi RTL.

Nešto o meču s McKeanom…

'Zadovoljan sam, a činjenica da me puno držao je napravila borbu malo ružnom. Sudac mu je trebao oduzeti barem jedan bod. Previše me držao, ali dobar je boksač, hrabar je i dobro pripremljen. No ja sam kontrolirao borbu i dobio većinu rundi', rekao je El Animal i dodao:

'Mislio sam da ću ga nokautirati u prvih šest rundi, ali bio je jako dobar. Dobar je borac. Iznenadio me jer je uspio izdržati neke jake udarce, a zatim je i pokušavao uzvratiti.'

  • +3
Filip Hrgović - Demsey McKean Izvor: Profimedia / Autor: Philip Sharkey/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia