NOGOMET JE NOGOMET

Odluka koju mu mnogi zamjeraju; strani igrači i treneri bježe iz te zemlje, ali on...

03.04.2023 u 18:51

Bionic
Reading

Pep Clotet je vodio klubove u nekoliko zemalja u karijeri dugoj 22 godine, a španjolski trener rekao je da nema dvojbi oko svog prelaska u ruski Torpedo Moskva unatoč tome što je ta zemlja izolirana zbog invazije na Ukrajinu

Naime, 45-godišnji trener imenovan je prošlog tjedna od strane moskovskog Torpeda, kluba koji je zadnji u ruskoj Premier ligi.

Ruski timovi suspendirani su iz europskih i FIFA natjecanja otkako je Moskva pokrenula ono što naziva 'specijalnom vojnom operacijom' u Ukrajini prošle veljače, što je rezultiralo masovnim napuštanjem zemlje nekoliko igrača i trenera prošle godine.

Ali za Cloteta rat nije imao nikakvog utjecaja na njegovu odluku da se pridruži klubu.

'Ja sam nogometni trener i za mene je nogomet nogomet. Ne razmišljam ni o čemu drugom', rekao je Clotet nakon svoje prve utakmice na čelu kluba, poraza 1:2 od FC Rostova u nedjelju.

'Klub me potvrdio za posao. Prihvatio sam ga jer mi se sviđaju ideje za budućnost. O ostalom, za mene, niti ne razmišljam.'

Torpedo Moskva prošle je sezone napredovao u prvu ligu nakon što je osvojio naslov prvaka druge lige, ali momčad se ove sezone mučila, pobijedivši u samo dvije od 21 utakmice.Klub na dnu ima samo 10 bodova s realnom mogućnošću ispadanja, ali Clotet, koji je prethodno trenirao Birmingham City i Bresciju, doveden je s pogledom na budućnost.

'Klub je podijelio svoju viziju koju ima za budućnost. Klub je bio vrlo jasan da je situacija vrlo teška u ovom trenutku', dodao je Clotet.

'Ali podijelili su sa mnom viziju rasta momčadi i postavljanja temelja za razvoj igrača i momčadi. Naravno, to kod mene ima veću vrijednost od situacije u kojoj se momčad trenutno nalazi.'