ispraćeni ovacijama

Odlazak istinskih velikana: Nowitzki i Wade odigrali posljednji put pred svojim NBA navijačima

10.04.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Dirk Nowitzki i Dwayne Wade ovog utorka u dresu Dallas Mavericksa i Miami Heata odigrali su posljednje utakmice na domaćem parketu svojih legendarnih NBA karijera...

Zanimljivo, u svojim posljednjih izlascima pred domaćim navijačima i Nowitzky i Wade zabili su po 30 koševa.

Dwayne Wade je to napravio protiv nemotivirane Philadelphije, čime je zaključio karijeru u kojoj je najsjajnije trenutke doživio u doba dok su mu suigrači bili LeBron James i Chris Bosh kad je igrao četiri puta u nizu u NBA finalima te osvojio dva naslova, 2012. i 2013. godine.

Wade je NBA karijeru započeo 2003. godine kao peti izbor na draftu Miamija, za koji je igrao sve do 2016. godine. Nakon dvije kraće epizode u Chicagu i Clevelandu, vratio se u svoj grad oprostiti od voljenih navijača.

Što se 40-godišnjeg Nowitzkog tiče, on je u NBA ligi proveo čak 21 godinu i po mnogima je europski košarkaš koji je najviše toga dao američkoj profesionalnoj košarci.

Došao je u SAD-a kao devet izbor drafta Dallasa 1998. godine i nikad više nije promijenio klub. Vrhunac je doživio 2011. godine kada je poveo Maverickse do titule prvaka, igrao je 14 puta na All-Star spektaklu i jedan je od najboljih strijelaca u NBA povijesti. S 31,540 postignutih koševa na šestom je mjestu vječne ljestvice.

Na oproštaju su mu se pojavili njegovi idoli Larry Bird, Charles Barkley, Scottie Pippen, Shawn Kemp i Detlef Schrempf, a za budućnost Dallasa ne mora biti zabrinut, jer od ove sezone u njemu igra svojevrsni europski nasljednik, mladi Slovenac Luka Dončić...