MLADOSTAŠI NA NOGAMA

Odbojkaši volonteri u lovu na divove

02.03.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Odbojkaši Mladosti u jeku najveće besparice ostvaruju neočekivano dobre rezultate, a večeras imaju priliku ostvariti sasvim neočekivan uspjeh. U uzvratu četvrtine finala Challenge kupa brane prednost stečenu kod snažnog Lokomotiva iz Harkiva

Igrači Rade Malevića, jedni od najupornijih volontera u velikoj sportskoj konkurenciji, ovih dana igraju utakmicu sezone - u 19 sati u svojoj dvorani dočekuju na papiru puno moćnije Ukrajince.

U Harkivu su mladostaši pred prepunom dvoranom slavili nakon pobjede 3:2 u setovima, a nadaju se da će barem u uzvratu imati prevlast na tribinama. S Ukrajincima, naime, dolazi i čarter s njihovim navijačima, 60 'zelenih' bit će sasvim dovoljno da napravi dobru atmosferu.

'Dobri su. Sami divovi, jak blok – prava ruska škola', hvali protivnike Ivan Raič za Sportske novosti, ali i upotpunjuje dojam.

'Ipak, mi smo tehnički jača momčad. Osim toga, posložili smo stvari u glavi i igramo isključivo za svoj gušt. Tamo smo bili potpuno koncentrirani, tek nakon utakmice smo shvatili koga smo i gdje dobili. Ako se to ponovi, uspjeh se ne čini predalekim', završava Raič.

Trener Malević poziva gledatelje.

'Dolazi cijela ukrajinska diplomacija, oni ove utakmice doživljavaju kao stvarno velike. To one u biti i jesu, ali kod nas se takvima ne doživljavaju. Iako nam kronično nedostaje novca, ulaznice su besplatne. I ljudi su u krizi, a utržak nam ne bi riješio probleme. Svi su dobrodošli. Od srca pozivamo sve da vide kakvi smo', govori najveći odbojkaški izbornik u povijesti Hrvatske.

Tijekom vikenda Medveščak i Zagreb su u svoje dvorane privukli više od 20.000 gledatelja. Mladost ne može sanjati nešto slično, ali ima pravo nadati se pristojno punoj dvorani Bojan Stranić uz Savu.