U NAJGOREM TRENUTKU

Očaj u svlačionici PSG-a zbog onoga što je zadesilo Karabatića

24.04.2018 u 16:44

Bionic
Reading

Veliki udarac doživjeli su rukometaši PSG-a koji će u završnicu sezone, u bitku za trofeje, bez najboljeg obrambenog igrača svijeta - Luke Karabatića (30)

Ulaskom katarskih milijuna PSG nije samo u lovu na europsku krunu u nogometnoj Ligi prvaka (koja mu je i ove sezone izmakla), nego isto pokušava napraviti u rukometu. Parižani su u rukometu stvorili 'Dream Team', na svakoj poziciji je najmanje jedna istinska zvijezda, ali PSG se usprkos silnim ulaganjima još uvijek nije popeo na krov Europe.

Rukometaši najbogatije svjetske momčadi prije dvije godine su na Final Fouru bili treći, a prošle sezone su poraženi u finalu od Vardara. Sada im se smiješi treći nastup u nizu na završnom turniru, jer su u prvoj utakmici četvrtfinala u gostima kod Kielcea slavili 34:28.

No euforiju u svlačionici PSG-a pokvarila je ozljeda Luke Karabatića. Ovaj snažni pivot prva je opcija na crti u pariškom sastavu, iako nije toliko ključan za napadačku igru Parižana gdje sve konce vuče njegov poznatiji i uspješniji brat Nikola, ali Luka je zato najvažniji kotačić u obrambenom dijelu.

  • +6
Francuski rukometaš Luka Karabatić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prošle godine proglašen je najboljim defanzivnim igračem rukometne Lige prvaka, a sada je doživio lom prsta zbog kojeg će sigurno do kaja sezone propustiti sve utakmice u Europi i prvenstvu. Operacija nije potrebna, ali ovakva ozljeda traži dosta mirovanja pa francuski reprezentativac neće moći pomoći suigračima u borbi za trofeje.