DILJEM EUROPE

Novi transferi; Milan napokon pronašao ubojitog golgetera!

03.07.2015 u 11:46

Bionic
Reading

Prijelzni rok traje, a diljem Europe dogovaraju se i realiziraju transferi. I u petak su poznata imena svjetskog nogometa pronašla nove destinacije

Brazilski napadač Luiz Adriano (28) napušta ukrajinski Šahtar iz Donecka i karijeru će nastaviti u AC Milanu, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. Luiz Adriano je najbolji strijelac u povijesti Šahtara, zabio je 129 golova u svim natjecanjima, a prošle sezone briljirao je u Ligi prvaka sa devet pogodaka. Za Šahtar, u kojem je kapetan Darijo Srna, igrao je osam godina, a prije toga bio je član brazilskog Internacionala.

Portugalski krilni napadač Luis Nani (28) trebao bi pojačati turski Fenerbahče, a u Istanbul će stići u nedjelju, kada se očekuje potpisivanje ugovora. Luis Nani je igrao za Manchester United od 2007., a prošle sezone bio je na posudbi u Sportingu, gdje je zabio 11 golova. Ugovor sa Unitedom ističe mu u ljeto 2018., ali trener Louis van Gaal ne računa na njega.

Francuski nogometaš Nicolas Anelka (36) vraća se u indijskog prvoligaša Mumbai City, i to u dvostrukoj ulozi, trenera i igrača, objavio je u petak indijski klub. Prošle godine, u prvoj sezoni indijske Super lige, Anelka je zabio dva gola za Mumbai City, ali su u ligi od osam klubova završili na predzadnjem mjestu. Jedan od vlasnika Mumbai Cityja je glumačka zvijezda Bollywooda Ranbir Kapoor. Tijekom bogate igračke karijere Anelka je, među ostalim, igrao za Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool i Real Madrid. Za reprezentaciju Francuske skupio je 69 nastupa i postigao je 14 golova.

Adriano je pojačao Milan