tome se nije nadao

Novi težak udarac za Đokovića; ostaje bez glavnog sponzora i milijuna, a mnoge je iznenadilo koju su zamjenu našli za njega!

08.03.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Novak Đoković od početka 2022. puni medije, a razlog je njegova odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa, zbog čega nije igrao na Australian Openu te je deportiran iz Australije

No ubrzo nakon toga ponajbolji tenisač svih vremena Novak Đoković - kojem je trenutačno zbog strogih pravila zabranjeno igrati na većini turnira - ušao je u nove probleme jer su mu počeli otkazivati suradnju sponzori s kojima je imao potpisane višemilijunske ugovore.

Tako je francuski Peugeot, jedan od glavnih sponzora srpskog tenisača Novaka Đokovića, odlučio nedavno raskinuti dugogodišnju suradnju.

Najveći udarac Đokoviću svakako bi mogao biti otkazivanje glavnog sponzora za opremu Lacostea, o čemu se već pisalo. Podatak kako je u 2021. godini Đoković od sponzora zaradio oko 30 milijuna dolara dovoljno govori da je pred njim teško razdoblje.

Isto tako treba reći da je Đoković u ljeto 2021. godine obnovio ugovor s Lacosteom, s kojim surađuje od 2017. godine. Prema tom ugovoru, kako pišu švicarski mediji, ima zagarantiranih devet milijuna dolara godišnje.

Iz izvora bliskih vlasnicima Lacostea – kako piše švicarski Luzerner Zeitung - zaključili su da im ugovor s Đokovićem neće donijeti ništa dobro u godinama koje dolaze, a razlog je njegova odluka da se ne cijepi te činjenica da ne igra na najjačim turnirima.

No s druge strane Đoković je bio ambasador svjetski poznatog brenda Lacoste i navodno su već našli zamjenu za njega. Tako je procurilo da će nova ambasadorica Lacostea biti legendarna američka tenisačica Venus Williams.

Izvor iz tvrtke navodi kako je odluka pala na stariju sestru Williams jer je ona 'jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvijek se borila za jednakost'.