KLEBER NA NIŠANU

Novi pokušaj Dinama da dovede napadača Porta

21.01.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Pozicija napadača označena je kao prioritetna u kontekstu Dinamovog zimskog prijelaznog roka, a čini se da su maksimirski lovci vrlo odlučni u namjeri da dovedu brazilskog napadača Porta Klebera i da su u to, za promjenu, spremni uložiti i puno novca

Kleber je, podsjetimo, igrač Porta koji je skupio dva nastupa za reprezentaciju Brazila. Za 'selecao' je zaigrao uoči transfera u Porto ljeta 2011, a u međuvremenu baš i nije zadovoljio visoke kriterije Porta i dobio je zeleno svjetlo za odlazak.

Dinamo je navodno bio spreman ponuditi 3,5 milijuna eura, no ova za hrvatske okvire astronomska svota nije zadovoljila portugalske pregovarače jer je Anderlecht, piše SN - ponudio više. Ipak, isti izvor navodi da maksimirski lov na 22-godišnju špicu nije gotov.

'Ta priča nije ni blizu završene. Dinamo i dalje traži načina, Kleber želi doći u Zagreb... Ma s njim smo već sve i dogovorili, samo ostaje dogovor s Portom', kaže za Sportske novosti menadžer Danko Đikić koji je u Dinamo iz Portugala bio doveo Tonela, a sada je glavni u operaciji 'šarmiranja' Porta i Klebera.

Kleber je s 19 godina napustio matični Atletico Mineiro i dvije godine proveo na posudbi u Maritimu. U Porto je doveden kao potencijalna zamjena za Rademela Falcaa i u prvoj sezoni u Portu zabio je solidnih devet golova. Solidnih, ali ne i dovoljnih.

U oči bode i podatak da je u posljednje 42 utakmice koje je igrao zabijao u samo dvije. Kritičari mu spočitavaju nedostatak brzine, koordinacije i snage u duelima, iako mu priznaju odličnu tehniku i razumijevanje igre. No tek su mu 22 godine, a da posjeduje navedene kvalitete, ne bi se ni našao u poziciji da ozbiljno pregovara s Dinamom. Bilo kako bilo, odgovor će doći u idućih deset dana kada se zatvara zimski prijelazni rok.

Video koji veliča Kleberove kvalitete
Od 8.07, 'zicer' na Maksimiru kojim se Kleber, blago rečeno, nije proslavio