copa america

Novi kiks Argentine, Messi i društvo ugled moraju spašavati protiv Katara

20.06.2019 u 09:13

Bionic
Reading

Iako je u Brazil, na 46. izdanje Copa Americe, stigla sa željom da napokon napravi nešto veliko, Argentina je zasad vrlo daleko od željenog jer upitno je hoće li i proći skupinu

U uzbudljivoj utakmici u Belo Horizonteu, Argentina je odigrala tek 1:1 protiv Paragvaja i o mogućem prolasku u sljedeći krug odlučivat će u utakmici posljednjeg kola B skupine protiv Katara. Doduše, ni u slučaju pobjede nad Katarom, Argentina nije sigurna, jer ovisi i o ishodu dvoboja Kolumbije i Paragvaja.

Paragvaj je poveo u 37. minuti nakon sjajne akcije Almirona a koju je u pogodak pretvorio Richard Sanchez za 0:1.

U samoj završnici prvog poluvremena Paragvajci su tražili isključenje golmana Armanija, koji je napravio prekršaj na 40-ak metara od gola, ali golman Argentine provukao se sa žutim kartonom, što je itekako utjecalo na sami ishod utakmice.

Od početka drugog dijela, argentinski izbornik Lionel Scaloni uveo je i Sergija Aguera, pa su 'Gaučosi' igrali s trojicom napadača (Messi, Lautaro, Aguero).

U 57. minuti Messi je pogodio. Dosuđen je penal nakon igranja rukom Pirisa koje je utvrđeno tek nakon intervencije VAR-a.

Doduše, imali su Paragvajci samo pet minuta kasnije idealnu prigodu za novo vodstvo, ali Derlis Gonzalez nije uspio realizirati penal, odnosno bolje rečeno, Armani mu ga je obranio i ostalo je 1:1.

Četvrtfinale je nakon samo dva odigrana kola izborila Kolumbija koja je osigurala prvo mjesto u skupini zahvaljujući minimalnoj 1:0 pobjedi protiv Katara u Sao Paulu. Jedini pogodak postigao je Duvan Zapata u 86. minuti.

Nakon dva odigrana kola Kolumbija ima maksimalnih šest bodova, slijedi Paragvaj s dva, dok Katar i Argentina imaju po bod.

U 3. kolu u nedjelju će igrati Katar - Argentina i Paragvaj - Kolumbija.

Plasman u četvrtfinale Copa Americe izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te još dvije najbolje trećeplasirane momčadi.

Copa America
Skupina B
KolumbijaKatar1:0
ArgentinaParagvaj1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Kolumbija22006
2.Paragvaj20202
3.Katar20111
4.Argentina20111
Sljedeće utakmice
23.6.KolumbijaParagvaj
23.6.KatarArgentina