košarka

Novi Hrvat stiže u redove Real Madrida; igrao je za Barcelonu, a sad će pojačati najvećeg protivnika

24.05.2022 u 22:27

Bionic
Reading

Španjolski mediji objavili su kako je hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (27) novi član momčadi madridskog Reala

Mario Hezonja (27) novi je igrač Real Madrida, tvrde dobro upućeni španjolski mediji. Nije tajna da su 'kraljevi' već neko vrijeme pregovarali s hrvatskim reprezentativcem koji je ovu sezonu odigrao u redovima ruskog Unicsa iz Kazanja.

U karijeri je Hezonja igrao za Barcelonu (od 2012. do 2015. godine) te je s Kataloncima osvojio i španjolsko prvenstvo (2014. godine). Iz Barce je otišao u NBA ligu te je igrao za Orlando Magic, New York Knickse te Portland Trail Blazerse.

NBA ligu napustio je prošle godine te potpisao za grčki Panathinaikos, a ovu je sezonu odigrao u redovima ruskog Unicsa iz Kazanja na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović.

Hezonja je odigrao sjajnu sezonu, sve dok ruski klubovi nisu izbačeni iz europskih natjecanja, a u Euroligi je imao prosjek od 14.2 koša po utakmici uz 6.1 skok te 1.8 asistencija. Uz to je proglašen i najboljim (MVP) igračem VTB lige. Hezonja je u VTB ligi ostvario prosjek od 18.5 koševa, 7 skokova, 2.9 asistencija i 2.2 ukradene lopte, a svojim zakucavanjima i atraktivnim potezima postao je ljubimac navijača.

A od sljedeće sezone će uveseljavati navijače Real Madrida koji je proteklog vikenda izgubio finale Eurolige. Bolji je od 'kraljeva' bio branitelj naslova, turski Efes Pilsen 58:57...