IMPRESIVNO

Novak Đoković postavio novi rekord u tenisu, ovo će se teško nadmašiti

18.08.2023 u 08:57

Bionic
Reading

U osmini finala Mastersa u Cincinnatiju Novak Đoković je svladao Gaela Monfilsa 6:3, 6:2 i tom pobjedom je ispisao povijest tenisa

Đoković i Monfils sada su rekorderi na ATP-u, a to je pothvat kojeg Francuz sigurno nije želio. Naime, srpski tenisač je ovom pobjedom stigao je do nevjerojatnih 19-0 u okršajima s Monfilsom, što je najbolji omjer u povijesti muškog tenisa. Ili najgori, ovisi na čijoj ste strani.

Dosad je Đoković rekord dijelio s Rafaelom Nadalom koji 18-0 ima protiv Richarda Gasqueta, a po 17-0 imali su Bjorn Borg protiv Vitasa Gerulaitisa, Roger Federer protiv Davida Ferrera i Mihaila Južnija te Ivan Lendl protiv Tima Mayottea.

'Bila je to neka vrsta evolucije oba igrača u proteklih 15 i više godina od kada smo igrali jedan s drugim u različitim dijelovima svijeta, također i u juniorima. Kada igrate s najvećim sportašima na Touru, morate biti spremni, svaka se lopta vraća. U nekoliko poena danas, posebno u prvom setu pokazao je svoj atletski duh', rekao je Đoković i dodao:

'Pretpostavljam da mi njegov tenis odgovara. Lijepo ga je vidjeti natrag. Nismo igrali dosta godina. Sjajno je vidjeti ga kako ponovno igra na visokoj razini.'