ZAŠTO TO RADI?

Nova Tomićeva velika sramota: Skandalozno puštanje meča!

22.02.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Bernard Tomić ponovo je izazvao skandal na teniskom terenu, ovaj put u meču protiv Stevea Darcisa u Delray Beachu tijekom kojeg je namjerno izbacivao lopticu izvan terena...

Australski 24-godišnji tenisač ima čitavu povijest incidenata na terenu i izvan njega, a posljednji se dogodio na US Openu kada se sukobio s jednim bosanskim navijačem Damira Džumhura.

Prije toga je u nekoliko navrata evidentno namjerno puštao poene tijekom meča suparnicima, a prošle godine na Mastersu u Madridu zadnji poen protiv Fogninija uopće nije htio igrati.

'Uopće me nije briga za tu meč-loptu. Bi li vas bilo briga da imate 23 godne i da ste zaradili preko 10 milijuna dolara?', izvalio je nakon meča Tomić i tako dodatno razbijesnio javnost.

Još gori primjer puštanja meča dogodio se ovog tjedna u Delray Beachu. Australski Hrvat je dobio prvi set protiv Darcisa, a onda je izgubio volju igrati i počeo loptice namjerno slati izvan terena. Izgubio je drugi i treći set, a sada je na ITF-u da ga adekvatno kazni.

Sunarodnjak Nick Kyrgios za puštanje meča Miši Zverevu prošle jeseni u Šangaju izvukao se sa samo nekoliko tjedana suspenzije. Dok netko ne dobije par godina zabrane igranja, ovakve stvari će se događati. Ne bi bilo loše da Tomić bude taj...