LJETNA LIGA

Nova odlična predstava hrvatskog košarkaša koji bi Sesaru bio veliko pojačanje

15.07.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Momčad Utah Jazza svladala je Phoenix Sunse 97:93 u utakmici NBA Ljetne lige u Las Vegasu, a hrvatski košarkaš Luka Šamanić bio je jedan od ponajboljih u pobjedničkoj momčadi s 22 koša, šest skokova, četiri asistencije i dvije blokade.

Strijelce Jazza predvodio je krilni igrač Johnny Juzang s 24 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Najbolji učinak dana imao je krilni centar Kobe Brown koji je u pobjedi LA Clippersa 102:91 protiv Philadelphia 76ersa ubacio 35 koševa uz osam skokova i tri asistencije.

San Antonio Spursi su bez svoje nove zvijezde, 19-godišnjeg Francuza Victora Wembanyame, poraženi sa 79:73 u dvoboju s Detroit Pistonsima.

Nema sumnje da bi novi izbornik hrvatske reprezentacije Josip Sesar s njim imao moćnu momčad. Naime, hrvatska košarkaška reprezentacija igra pretkvalifikacije za Europsko prvenstveno 2025.

Sako za podsjetnik, u predstojećem ciklusu reprezentacija će odigrati četiri utakmice, počevši s dva domaćinstva u Opatiji. U srijedu, 19. srpnja Hrvatska će ugostiti Irsku, a u subotu, 22. srpnja na redu je Luksemburg. Tjedan dana kasnije, 29. srpnja, slijedi utakmica u Dublinu, a 2. kolovoza u Luksemburgu.

No, Šamanić se u NBA-u pokušava izboriti za svoje mjesto u sastavu Utah Jazza te u budućnosti višegodišnji unosni ugovor. Ni prvi ni zadnji kojem se preklapaju termini pa tako ne može pomoći reprezentaciji.