obdukcija potvrdila

Nogometni svijet u suzama; tijelo Emiliana Sale izvučeno iz olupine zrakoplova

08.02.2019 u 08:44

Bionic
Reading

Nakon obdukcije, jer u četvrtak je izvučeno jedno od dva tijela iz nestalog zrakoplova u kojem je bio i argentinski nogometaš, potvrđeno je da je to tijelo Emilana Sale

Crne slutnje su se obistinile. Nogometaš Cardiff Cityja, Emiliano Sala stradao je u zrakopolovnoj nesreći, koja se dogodila 21. siječnja.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Ibbotson nestao je iznad kanala La Manche na letu iz Nantesa za Cardiff gdje je argentinski nogometaš trebao nastaviti karijeru.

Tri dana trajala je službena potraga, a kako nije dala rezultata, i prekinuta je. No, skupili su se dobri ljudi, koji su vjerovali u čudo, i prikupili su novac za privatnu istragu.

  • +3
Emiliano Sala Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo. Međutim, zbog delikatnosti situacije i stanja tijela, izvlačenju se pristupilo oprezno, a u četvrtak je ipak stiglo na obalu.

Emiliano Sala sada je i službeno proglašen mrtvim, dok se za pilotom Daveom Ibbotsonom još traga.

Kada je vijest i službeno potvrđena, s izrazima sućuti javili su se brojni nogometaši. Između ostalih i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Molio sam se svaki dan, jer nada umire zadnja. 😔 Uzasno je ovo za prihvatit. Zelim izrazit sućut obitelji, ne mogu ni zamislit koliko vam je tesko. Svi smo uz vas! Na boljem si mjestu Emiliano. R.I.P