yokohama 'penzioners'

Nogometni dvojac zajedno ima 93 godine i vodi Yokohamu u borbu za povratak u prvu ligu

15.07.2019 u 11:37

Bionic
Reading

Čelnici japanskog drugoligaša Yokohame nemaju predrasuda, barem što se tiče godina života njihovih pojačanja. Već 14 sezona za njih igra i službeno najstariji profesionalni nogometaš, bivši napadač zagrebačkog Dinama i legenda japanskog nogometa Kazuyoshi Miura (52). No, sada su mu odlučili 'pomoći' te je u redove Yokohame stigla još jedna legenda, Shunsuke Nakamura (41)

Kazuyoshi Miura (52) i Shunsuke Nakamura (41) i službeno će biti najstariji napadački par u povijesti nogometa. Čelnici drugoligaša Yokohame odlučili su angažirati Shunsukea Nakamuru koji je u prebogatoj karijeri igrao za gradskog rivala Yokohama Marinos, a dio karijere proveo je u Europi nastupajući za Regginu (2002. do 2005.), Celtic (2005. do 2009.) te Espanyol (2009./2010.).

Nakamura je jedan od najboljih japanskih nogometaša svih vremena, izuzetni ofenzivni veznjak koji je često igrao i u samom vrhu napada, a za reprezentaciju je odigrao 98 utakmica i zabio 24 gola.

Njegovim dolaskom Yokohama će u momčadi imati legendarni dvojac koji zajedno ima čak 93 godine. Naime, u dresu Yokohame i dalje nastupe skuplja nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Kazuyoshi Miura (52) kojemu još ne pada na pamet odlazak u više nego zasluženu mirovinu.

Istina, nije Kazu Miura ubojit kao nekad, ipak su godine 'pritisnule', ali iskustvo koje stekao u karijeri - a odigrao je ukupno 753 utakmice i zabio 221 gol - nitko mu ne može oduzeti. Svoje iskustvo rado podijeli s mlađim suigračima, a sada bi ga loptama trebao 'hraniti' Nakamura koji je mlađi 'samo' 11 godina.

  • +26
SP 2018., osmina finala: Belgija - Japan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čelnici Yokohame su oduševljeni povratkom iskusnog ofenzivnog veznjaka, koji je posljednje tri sezone nosio dres prvoligaša Jubilo Iwate.

'Nakamura će biti naš adut i važan džoker u borbi za povratak u prvu ligu', stoji među ostalim u službenom priopćenju Yokohame.

  • +12
SP 2018., skupina H: Japan - Poljska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Shunsuke Nakamura u karijeri je ukupno odigrao 734 utakmice i zabio 134 gola, s Celticom je tri puta osvajao naslov prvaka Škotske, a s Japanom je dva puta osvajao Azijski kup.