ŠKOTSKA LIGA

Nogometaši Aberdeena rastužili Ibrox; Rangers za Celticom zaostaje sedam bodova

30.09.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Nogometaši Aberdeena priredili su iznenađenje u dvoboju 7. kola škotskog prvenstva nakon što su na stadionu Ibrox pobijedili Rangers sa 3:1.

Posljednji put Aberdeen je slavio na Ibroxu u ožujku 2019. godine u FA kupu, dok je zadnju ligašku pobjedu u domu Rangersa ostvario u prosincu 2018.

Aberdeen je utakmicu dočekao u zoni ispadanja, na 11. mjestu sa svega pet bodova osvojenih u prvih šest kola. No, gosti su odigrali sjajno.

Poveli su u 38. minuti golom Stefana Gartenmanna, da bi Jamie McGrath u 68. minuti zabio za 2:0. Samo tri minute kasnije Rangers je ostao s igračem manje nakon što je Scott Wright u svega 20 minuta zaradio dva žuta kartona.

Rangers je s igračem manje smanjio u 76. minuti golom Abdallaha Sime, a potom jurnuo po izjednačenje. No, nije uspio. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Jack Mackenzie u 85. minuti.

Borna Barišić je za Rangers igrao u drugom poluvremenu ušavši u igru umjesto Ridvana Yilmaza.

U nešto ranije odigranom susretu Celtic je nakon velike drame na gostovanju pobijedio Motherwell sa 2:1.

Gosti su poveli u 87. minuti preko Luisa Palme, a izjednačio je u petoj minuti nadoknade Blair Spittal. Činilo se kako će to biti konačan rezultat, no u sedmoj minuti nadoknade Matthew O'Riley je donio pobjedu gostima.

Standings provided by Sofascore