počeli pregovori

Njemački izbornik izazvao pomutnju u Savezu, a ima i dobar razlog zašto je to rekao

25.03.2024 u 08:31

Bionic
Reading

Uoči Eura koji se igra za manje od tri mjeseca u Njemačkoj stiži novosti o reprezentaciji domaćina

Iako je Euro daleko sve se više govori o tome kako Bernd Neuendorf, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza, već pregovara s Julianom Nagelsmannom o produljenju ugovora.

To je samo još jedan dokaz kako se u Njemačkoj uvijek razmišlja na duge staze za razliku od mnogih drugih reprezentacija.

Nagelsmann, nekadašnji trener Bayern Münchena i RB Leipziga, postao je izbornik njemačke reprezentacije prošle godine u rujnu /nakon debakla na SP-u u Katru), a ugovor mu ističe nakon ovogodišnjeg Eura. No, u Savezu se ne žele kockati i igraju na sigurno, a nakon što je Njemačka prije nekoliko dana odigrala sjajno protiv Francuske (pobjeda u Lyonu 2:0!), očito je svima jasno da moraju što prije produžiti ugovor Nagelsmannu. Jer igrači pod njim igraju savršeno!

Naime, poznato je kako je i Nagelsmann govorio kako bi volio da se njegova budućnost riješi prije Eura u Njemačkoj

'Ako prije Eura budem imao ponudu s kojom sam zadovoljan i za koju kažem da se osjećam ugodno, onda postoji velika vjerojatnost da ću je potpisati prije Eura', kazao je nedavno 36-godišnji Nagelsmann za kojim postoji interes velikana kao što su Liverpool i Manchester United.

To je zapravo glavni razlog zašto čelnici Saveza moraju brzo reagirati jer su svjesni kako bi mogli ostati bez izbornika koji je brzo posložio stvari i čije su revolucionarne promjene u igri odmah urodile plodom. A igrači su ga uz sve to sjajno prihvatili.