prijateljska utakmica

Njemačka u 1000. utakmici reprezentacije jedva izvukla remi protiv Ukrajine

12.06.2023 u 22:11

Bionic
Reading

Nogometaši Njemačke i Ukrajine su u Bremenu odigrali neriješeno 3:3 u prijateljskoj utakmici koja je ujedno bila i jubilarna, 1000. utakmica 'elfa'

Njemačku je u vodstvo doveo Niclas Fullkrug u 6. minuti, a Ukrajina, koju je po prvi puta vodio novi izbornik Sergij Rebrov, izjednačila je u 19. minuti preko Viktora Cigankova.

Ukrajina je povela četiri minute kasnije, kada je Antonio Rudiger postigao autogol, a veznjak Girone Cigankov je drugim golom na utakmici povisio rezultat na 3:1 u 56. minuti.

Njemačka je do remija stigla u samoj završnici utakmice golovima Kaija Havertza u 83. i Joshue Kimmicha u prvoj minuti nadoknade vremena iz jedanaesterca.

Ovaj remi 'elfu' dolazi manje od tri mjeseca nakon poraza od Belgije u Kölnu (3:2), prvog od 'crvenih vragova' od rujna 1954. godine.

Za godinu i dva dana (14. lipnja 2024.) Njemačka će na domaćem terenu u Münchenu igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva, kojeg je domaćin te zbog toga ne igra kvalifikacije.

Njemačka će ovog mjeseca odigrati još dvije prijateljske utakmice - protiv Poljske (16. lipnja) i Kolumbije (20. lipnja).

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Ukrajina gostuje u Makedoniji (16. lipnja), a tri dana kasnije igrat će protiv Malte u Trnavi.