LIGA NACIJA

Ništa od hrvatskog nogometnog čuda u Osijeku, realnost je ipak drugačija

23.02.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Ženska nogometna reprezentacija Norveške svladala je hrvatske nogometašice s 3-0 (1-0) u prvoj utakmici razigravanja za grupu A Lige nacija, koja je u petak odigrana u lijepom ozračju, pred nekoliko tisuća gledatelja na osječkoj Opus Areni.

Reprezentacija nekadašnjih svjetskih i europskih prvakinja opravdala je ulogu favorita u ovom dvoboju, dominirajući na oba dijela terena. Norvežanke su povele već u 16. minuti golom Ade Hegerberg. To je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom su prednost Norvežanki povećale Caroline Graham u 49. minuti te Celin Ildhusoy u 62. minuti.

Kolika je bila nadmoć Norvežanki najbolje će oslikati statistika udaraca kojih su gošće imale 24, od toga 13 unutar okvira, dok su hrvatske nogometašice imale dva udarca, jedan unutar okvira.

  • +7
Hrvatska - Norveška, Liga nacija za žene Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL

Najbolja igračica među izabranicama Nenada Gračana bila je kapetanica i čuvarica mreže Doris Bačić koja je najzaslužnija što pobjeda gošći nije bila i uvjerljivija.

No, hrvatskim nogometašicama, koje će po svemu sudeći i u sljedećem izdanju igrati u B grupi Lige nacija, ovo je bila nagrada za osvajanje drugog mjesta u svojoj skupini, što im je i donijelo priliku za nastup u ovom razigravanju za plasman u A grupu.

Uzvrat je na rasporedu 27. veljače (18 sati) u Stavangeru.

Hrvatska - Norveška 0:3, Liga nacija - žene Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/Croatel