PRAVNA BITKA

Ništa im nije sveto; Formula 1 ostaje bez jedne od najpoznatijih staza, a organizator se ne miri s takvom sudbinom i pokreće tužbu

28.07.2020 u 21:58

Bionic
Reading

Organizator Velike Nagrade Brazila ne može prihvatiti odluku Formule 1 i razmatra tužbu zbog otkazivanja utrke

Podsjećamo, s obzirom na sadašnju situaciju vezanu za širenje koronavirusa, glavni ljudi F1 smatraju kako bi bilo neodgovorno organizirati Veliku nagradu SAD-a, Brazila i Meksika. Umjesto njih, u planu su utrke na europskom tlu, na stazi u talijanskoj Imoli, na njemačkom Nüburgringu i na stazi Portimao u Portugalu.

Takva odluka naljutila je organizatore utrke u Sao Paulu koja je bila predviđena za 13. studenoga.

'Kao prvo, otkazivanje nas nije iznenadilo, ali mi ne možemo prihvatiti razlog koji stoji iza te odluke. Pričaju o stopi zaraze u Brazilu što je nezahvalna usporedba, jer je Brazil država koja ima veličinu kontinenta', izjavio je promotor VN Brazila Tamas Rohonyi te dodao:

'Imamo sve potrebne brojke od države i grada Sao Paulo koje su dostavljene zdravstvenoj komisiji FIA-e. To su obećavajuće brojke, bolje su u Sao Paulu u usporedbi s onima u Engleskoj. Očito se radi o nekom namjernom razlogu zbog kojeg se utrka neće održati. Pokrećemo sudski postupak jer je ova odluka donijela ogromne gubitke državi Sao Paulo i mojoj kompaniji.'

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Inače, od kada je Liberty Media vlasnik Formule 1 na crnoj listi se našla staza Interlagos u Sao Paulu koja je još prije par godina s Bernijem Ecclestoneom potpisala ugovor koji im je omogućio da ne plaćaju održavanje F1 utrke od 2018. do 2020. Liberty Media tu gubi novac, a novi ugovor još nije potpisan, jer ta američka kompanija želi da se VN Brazila održava na budućoj lokaciji u Rio de Janeiru.

VN Brazila se u Interlagosu vozi neprekidno od 1990., 30 godina, a sada bi Formula 1 mogla ostati bez poznate staze...