Stuttgart okrenuo

Niko Kovač ovo rijetko radi kad gubi; na ovo pitanje novinara priznao je da je kriv

09.10.2023 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Stuttgarta s 3:1 nadigrali Wolfsburg zanimljivo je bilo čuti kako je to vidio trener gostiju Niko Kovač

U sklopu sedmog kolu njemačke Bundeslige Stuttgarta je na svom terenu pobijedio Wolfsburg 3:1. Zanimljivo je spomenuti kako je Wolfsburg poveo u 34. minuti golom Gerhardta, ali u drugom poluvremenu domaćin je preokrenuto.

Junak utakmice svakako je bio Serhou Guirassy koji je zabio hat-trick (golovi u 67., 78. i 82. minuti). Dakle, do 67. minute Kovač je imao tri boda, ali nakon toga su – pregaženi.

Kako se i zašto Wolfsburg tako raspao u zadnjih pola sata igre?

'Nismo dobivali duele i mislim da smo prebrzo gubili loptu. Samim time smo gubili i snagu. Eto, isto nam se dogodilo i protiv Hoffenheima. Šteta je što se sada to ponovilo', kazao je kratko nakon utakmice Niko Kovač.

No, na pitanje novinara je li Kovač trebao ranije mijenjati igrače (tek u 79. zamijenio je trojicu, op..a) i je li ipak trebao ostaviti Gerhardta u igri, rekao je:

'Kao trener si ponekad u pravu, a ponekad nisi. Da, u ovom slučaju nisam bio u pravu', iskreno je rekao Kovač koji često u svojoj karijeri . a pogotovo kad je bio hrvatski izbornik – nije volio priznati da je pogriješio. To najbolje pamte Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević kad je SP 2014. godine (Brazil) u pitanju.

No, očito je Kovač s godinama sazrio, a vjerojatno i nešto naučio iz svih poraza koje je doživio.

Dodajmo kako se Wolfsburg trenutačno nalazi na sedmom mjestu s 12. Vodeći je Bayer Leverkusen s 19 bodova.

Standings provided by Sofascore