U BIVŠEM PELEOVOM KLUBU

Niki Kranjčaru iznenadna prilika za spas karijere?

11.03.2016 u 20:33

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar i dalje je bez kluba. No i to bi se uskoro moglo promijeniti

Kranjčar je, podsjetimo, u siječnju dobio ispisnicu u kijevskom Dinamu, u koji je stigao 2012., ali se nije uspio nametnuti. Zbog toga je dvije sezone bio na posudbi u londonskom QPR-u, a nakon što se prošlo ljeto vratio u Kijev, uspio je odigrati svega devet minuta u ukrajinskom kupu.

Početkom veljače otputovao je s djevojkom Zrinkom Cvitešić u New York, ali stigao je na trening New York Cosmosa, kluba koji je revitaliziran prije šest godina i natječe se u NASL-u, drugom razredu sjevernoameričkog nogometa.

Treniranje s Cosmosom poslužilo mu je za održavanje forme, ali ugovor nije potpisao jer u klubu je maksimalnih sedam stranaca. No tu bi se uskoro neke stvari mogle promijeniti.

'Niko je sjajan igrač i prekrasna osoba. Situacija u ekipi nam trenutno otežava potpisivanje ugovora s njim, ali nismo to u potpunosti isključili. Očekujemo da će se to pitanje riješiti u sljedećih nekoliko dana na ovaj ili onaj način', izjavio je direktor Cosmosa Erik Stover američkim novinarima.

Rješenje Kranjčarova problema možda ipak postoji ukoliko jedan od stranaca dobije status domaćeg igrača.

'Trenutno imamo maksimalan broj stranaca u ekipi. Međutim, jedan od njih je zatražio zelenu kartu i proces je u toku. Koliko bi mogao potrajati, nije sigurno', zaključio je direktor kluba u kojem je nekada igrao i veliki Pele.