Wembanyama show

Nikad viđene scene na NBA treningu; krenulo ludilo oko čuda od igrača visokog 224 cm

08.10.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Više od 13.000 gledatelja okupilo se u subotu u Frost Bank Centeru u San Antoniju kako bi gledali trening nove zvijezde Spursa Victora Wembanyame, oko kojeg uzbuđenje raste kako se približava početak NBA sezone. Tako nešto nikad u povijesti NBA nije viđeno

'Prošlo je dosta vremena otkako sam igrao pred toliko ljudi. Sigurno je da to ima još veću vrijednost kada dolazi od kluba kojeg sam obožavao od malih nogu', rekao je 19 -godišnji Francuz Victor Wembanyamna kraju treninga otvorenog za javnost i besplatnnog.

Wembanyama, broj 1 na draftu u lipnju, podiže ogromna očekivanja jer NBA sezona počinje 24. listopada, s prvom utakmicom za Spurse 25. listopada protiv Dallasa.

U subotu, tijekom mini-utakmice bez većeg intenziteta od četiri 10-minutne dionice između igrača San Antonija, fenomenalni Wembanyama, visok 224 cm, postigao je devet poena i uhvatio pet skokova uz ovacije 13.200 gledatelja, brojke bez presedana u povijesti Spursa, kada je u pitanju trening. Svojim diblinzima, tricama, dodavanjima sve je oduševio. Nova zvijezda je rođena!

Spursi počinju predsezonsku utakmicu u ponedjeljak u Oklahoma Cityju protiv Thundera.