U GRABI BILO 25:0

Ni bageri im nisu smetali da upišu nevjerojatnu pobjedu!

05.09.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Nogometnog kluba Trešnjevka, a čija se momčad sada natječe u 1. zagrebačkoj ligi, neki se stariji zaljubljenici u ovaj sport sjećaju i kao sudionika europskih nogometnih kupova. Istina, bilo je to u drugoj polovici prošlog stoljeća, no o momčadi iz Grabe pričalo se i po Europi

Danas je situacija kudikamo drugačija. Bila je Trešnjevka i hrvatski drugoligaš, no kako su dolazila vremena u kojima su čak (!) i državna poduzeća propadala, jasno je bilo da ni Trešnjevka - bez privatnog kapitala - neće moći funkcionirati. Tim prije što su neki od bivših čelnika zloupotrebljavali svoj položaj.

Međutim s posljednjim restrukturiranjem, nakon kojeg je na čelo kluba došao Ronald Štrumberger, u Grabi su se pokrenule mnoge stvari. Od momčadi koja je prošlu polusezonu završila na posljednjem mjestu - s nula pobjeda - u proljetnom dijelu momčad koju je vodio Ivica Štimac, uz asistenciju ljudi zaduženih za igrački kadar, Nevena Jakšića i Nasera Bektašija, nanizala je 11 uzastopnih pobjeda te se popela do visokog četvrtog mjesta. A to je niz kojim se nisu mogli pohvaliti ni mnogi ugledniji klubovi.

Također, početak nove sezone, uz gostujuću pobjedu u prvom kolu, donio je potvrdu visokih ambicija, odnosno plasman među trećeligaše - da bi u srijedu stiglo nešto gotovo nezabilježeno. A to je rekordna pobjeda od čak 25:0. Bila je to utakmica Kupa zagrebačkog nogometnog saveza u kojoj je Trešnjevka pobijedila Uljanik. A zanimljivo - do prvog je gola stigla 'tek' u 12. minuti i to nakon autogola suparničke momčadi. 

No da se ne radi samo na igračkom planu, već i na sređivanju cjelokupnog klupskog okruženja, potvrđuju i bageri na zapadnom dijelu igrališta, na kojem su porušene dotrajale tribine i zaštitna ograda, a na čijem bi se mjestu, ako se ukaže kakav sponzor, mogao stvoriti prostor za izgradnju još jednog igrališta. U svakom slučaju, dokaz je to da se i u malom klubu, u kojem se razmišlja isključivo sportski, mogu postaviti visoki ciljevi.