JURI PREMA NASLOVU, ALI...

Nezadovoljni roditelj izudarao trenera NK Osijeka

20.05.2013 u 13:02

Bionic
Reading

Trener Osijekovih juniora Ivica Kulešević kotira kao ponajbolji stručnjak za razvoj mladih igrača u Hrvatskoj, ali niti rad niti rezultati nisu garancija poštovanja, pa čak niti elementarne sigurnosti u svom gradu

Prošle godine Osijek i trener Kulešević ostali su bez naslova prvaka u sučevoj nadonadi zadnjeg kola, a ove sezone imaju četiri boda prednosti tri kola prije kraja. Igrali su i oba finala kupa, Kulešević je čovjek koji sjajno kotira među kolegama i pred kojim je lijepa trenerska budućnost. Spominje se i kao izgledan kandidat za klupu prvog sastava iduće sezone.

Novi, možda i ključan korak u jurišu na naslov, prvi Osijekov u juniorskoj konkurenciji nakon 19 godina, Kulešević i Osječani napravili su pobjedom protiv Lokomotive sa 3:1 i uslijedilo je slavlje. Barem je tako bilo zamišljeno, no veselo druženje je, piše glas-slavonije.hr, prešlo u fizički obračun o kojemu bruji čitav grad.

Otac Osijekovog juniora Andreja i bivši prvotimac kluba Ivica Šimunec fizički je napao Kuleševića koji je incident objasnio ovako:


'Čim sam izišao iz kafića počeo me udarati šakom, između ostalog i na mjesto gdje sam bio ozlijeđen kao igrač Osijeka i zbog koje i danas izbjegavam konfliktne situacije. Prvo me napao verbalno, pa je i nasrnuo na mene a čuo sam da me i tražio kod kuće... Žena mi je u drugom stanju, imam i malu djecu i uopće mi nije ugodno. Sve sam prijavio policiji,' kaže trener, a napadač iznosi svoju verziju:

'Nisam ga udarao šakom nego sam mu opalio dvije, tri pljuske. Bezobrazno se ponaša ne samo prema mom sinu nego i prema ostalim igračima i kad mi se unio u lice izgubio sam kontrolu. Znam da to nisam smio napraviti i spreman sam snositi posljedice, ali više nisam mogao trpiti njegovo ponašanje. Priča da se mog sina neopravdano gura u prvi sastav i ima jako loš odnos s igračima u momčadi,' pokušavao je napad opravdati Šimunec.

Ne ulazeći u moguće zakulisne igre ovoga slučaja vrijedi napomenuti da nerazmirice na relaciji roditelji - treneri nisu nimalo rijedak slučaj, ali kada bi se i jedan posto takvih slučajeva riješavao fizičkim obračunima bilo bi 'krvi do koljena'. Posao treba odraditi policija...