ehf europska liga

Nexe lovi pet golova minusa, a Veselin Vujović tvrdi: Pobjeda bi bila veliki motiv

02.04.2024 u 14:43

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea večeras (20.45 sati, Arenasport1) igraju uzvratnu utakmicu osmine finala EHF Europske lige protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena. Momčad Veselina Vujovića protiv jedne od najjačih njemačkih momčadi lovi zaostatak od pet golova minusa iz prve utakmice (24:19)

'Ja sam i uoči prve utakmice u Našicama poželio da ostavimo dobar dojam i da na uzvrat u Njemačku otputujemo sa što boljim rezultatom. Evidentno da u tome nismo uspjeli jer imamo zaostatak od pet golova što sigurno nije dobar rezultat...', kazao je u najavi utakmice trener Nexea Veselin Vujović te dodao:

'U ovih nekoliko dana smo probali promijeniti neke stvari i želimo odigrati što bolju utakmicu, no svjesni smo da to neće biti nimalo jednostavno jer igramo na gostujućem terenu. Nastojat ćemo pobijediti i vjerujte da mi uopće nije važno s kolikom razlikom, jer bi nam ta pobjeda bila veliki motiv i jako važna za samopouzdanje uoči velikog derbija protiv RK Zagreb u domaćem prvenstvu. U svakom slučaju, u Njemačku ne idemo s bijelom zastavom i učinit ćemo sve da odigramo što bolju utakmicu.'

Optimističan je uoči uzvrata bio i jedan od najiskusnijih igrača Fahrudin Melić.

  • +16
RK Nexe - Lowen Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

'Nakon prve utakmice u Našicama bili smo iskreno malo iznenađeni s popriličnim rezultatskim zaostatkom. I prije te utakmice znali smo da nam je protivnik odlična njemačka momčad koja puno ulaže i ima velike ambicije i to žele pokazati i kroz ovo natjecanje', kaže Melić i dodaje:

'Na uzvrat smo stigli s minusom od pet golova, što je dosta velika razlika, ali ujedno i dostižna ukoliko odigramo na potrebnoj razini i onako kako znamo i možemo. Očekujem da ćemo igrati puno bolje, pogotovo u fazi napada i prezentirati neke nove stvari koje bi nas trebale dovesti do situacija iz kojih ćemo zabijati golove. U ovoj utakmici praktički nemamo što izgubiti i upravo tako ćemo i nastupiti i pokušati ostvariti što povoljniji rezultat.'