ZAVRŠNICA U ZADRU

Nexe bez Final Foura SEHA lige, a rukometaši Zagreba u prvoj utakmici četvrtfinala poraženi kod Vardara

26.08.2021 u 22:23

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su sa 20-24 (12-14) od Vardara u prvoj utakmici četvrtfinala SEHA lige odigranoj u četvrtak u Skoplju

Nakon što su zaostajali većim dijelom utakmice, najviše do četiri pogotka, rukometaši hrvatskog prvaka su u 56. minuti došli na samo gol zaostatka (20-21). No, do kraja dvoboja izabranici Ivice Obrvana nisu uspjeli postići nijedan, a primili su tri pogotka, čime su Makedonci stekli značajnu prednost za uzvrat koji je na rasporedu u utorak, 31. kolovoza.

Nekadašnji igrač skopske momčadi Ivan Čupić je s osam pogodaka bio najefikasniji igrač PPD Zagreba, a po dva gola postigli su Marin Šipić, Luka Lovre Klarica i Sandro Obranović.

Strijelce Vardara su sa po sedam pogodaka predvodili Ante Kuduz i Timur Dibirov.

Rukometaši mađarskog Veszprema plasirali su se na Final Four SEHA lige u Zadru (3. do 5. rujna) pobijedivši i u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici našički Nexe s 30-25 (14-10). 

Branitelji naslova su bili presnažan suparnik za hrvatskog doprvaka i u dvije utakmice ukupno slavili sa 65-58.

U uzvratu je strijelce mađarske momčadi predvodio Slovenac Gašper Marguč sa šest golova, a pet je postigao Petar Nenadić. Za Nexe su po pet pogodaka postigli Mario Tomić i Tomislav Severec.

Telekom Veszprem je prvi sudionik završnog turnira koji će ponovno biti odigran u Zadru od 3. do 5. rujna, gdje su Mađari prije godinu dana po treći put u povijesti postali prvaci SEHA lige.

U preostalim četvrtfinalnim susretima se sastaju: PPD Zagreb - Vardar, Tatran Prešov - Motor Zaporožje i Eurofarm Pelister - Meškov Brest.