GAF ZA PAMĆENJE

Nevjerojatno kakvu je glupost izvela velika šampionka!

27.08.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Jamajkanska sprinterica Veronica Campbell-Brown autorica je velikog gafa na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, s obzirom da je pola utrke na 200 metara istrčala u traci svoje konkurentice. Međutim, nije diskvalificirana...

Svašta smo vidjeli ovaj tjedan na i oko Svjetskog atletskog prvenstva, ali bizaran gaf olimpijske pobjednice iz 2004. i 2008. godine teško će biti nadmašiti.

Naime, Veronica Campbell-Brown sredinom utrke na 200 metara uletjela je u stazu Britanke Margaret Adeoye i zatim mirno nastavila trčati do cilja.

Istrčala je 33-godišnja Jamajčanka najbrže vrijeme u svojoj kvalifikacijskoj skupini i kad su svi očekivali diskvalifikaciju, ona se nije dogodila. Naime, prema pravilima krovne atletske organizacije IAAF-a diskvalificiran je samo onaj atletičar ili aletičarka koji dobije prednost ulaskom u drugu stazu. S obzirom da je Veronica iz pete ušla u šestu, samim time išla širom putanjom, to pravilima nije kažnjivo.

A time što je i Margaret Adeoye kojoj je Campbell-Brown smetala prošla u polufinale, Jamajčanki je sve oprošteno i nastavit će ovog četvrtka svoj pohod prema medalji...