skandal u BiH

Nevjerojatne scene iz susjedne države; Iako su imali čak 13 zaraženih koronom, morali su odigrati utakmicu jer Savez nije dozvolio odgodu

20.10.2020 u 09:24

Bionic
Reading

Široki Brijeg morao je odigrati susret sa Sarajevom iako je u svojoj momčadi imao 13 zaraženih koronavirusom, a nakon utakmice je stigla potvrda da je i šest igrača koji su igrali također zaraženo

Veliki skandal potresa susjednu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su igrači Širokog Brijega morali igrati protiv Sarajeva usprkos tome što ih je čak 13 imalo koronavirus. Danas u Širokom Brijegu ima više zaraženih nego zdravih igrača. Klub je objavio kako ima 18 pozitivnih igrača, dok ih je samo šest zdravo.

Prije dva dana su igrali protiv Sarajeva i izgubili s 2:0, a u kadru je tada bilo samo 13 igrača. Iz Širokog Brijega su tražili odgodu utakmice, ali Nogometni savez BiH je tu odgodu odbio iako je rizik bio itekako velik. Šest igrača koji su igrali protiv Sarajeva je kasnije dobilo potvrdu da su zaraženi pa su sada u opasnosti i igrači Sarajeva, a sve zbog toga što utakmica nije odgođena.

'Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus', napisali su iz Širokog pa nastavili:

'Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica', poručili su iz kluba.

Iz Širokog Brijega ističu kako će službeno zatražiti i odgodu iduće dvije utakmice jer nemaju s kim igrati.

'NK Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon ''progledati'' – u interesu nogometa i zdravlja igrača. Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi...', objavili su iz Širokog Brijega.