pazi, sklisko!

Nevjerojatan masovni pad motociklista na utrci u Le Mansu

21.05.2017 u 17:11

Bionic
Reading

Utrka Moto3 prvenstva ostat će zapamćena po najmasovnijem padu natjecatelja! Čak je 20 motociklista izletjelo u istom zavoju. Krivac? Ulje na stazi...

Ovo se nikada do sada nije dogodilo na motociklističkim utrkama. Staza u Le Mansu ponovno je ušla u povijest! Naime, na utrci Moto3 prvenstva, već su u drugom krugu gotovo svi vozači izletjeli sa staze! I to na istom zavoju!

Autor: youtube

Naime, krivac za ovu 'masovku' je ulje koje je ostalo na stazi nakon što je iscurilo iz jednog oštećenog motora. I to baš na ulasku u zavoj! Na tu je 'lokvicu' prvo naletjela skupina od desetak vozača, svi su odmah izletjeli, a iza njih je 'odletjelo' još nekoliko zaostalih motociklista... Organizatori tvrde da je ukupno 20 vozača izletjelo sa staze!

Scene su na prvi pogled izgledale zastrašujuće, no sreća u nesreći je da nitko nije teže ozlijeđen jer su jureći motori bez kontrole u nekoliko navrata zamalo pokosili vozače koji su popadali...

Utrka je prekinuta kako bi se staza očistila, a svi koji su izletjeli nakon pola sata su bili spremni za novi start. Na kraju je pobijedio Španjolac Joan Mir ispred Belgijca Loija te Tajlanđanina Atiratphuvapata.