NAJČVRŠĆI TEMELJ

Neustrašivi as objasnio što nedostaje Formuli 1

13.08.2014 u 19:34

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 Juan Pablo Montoya na pisti je uvijek bio ofenzivan i atraktivan. Takav je i kada analizira stanje u organizaciji koju je napustio prije osam godina

Vatreni Kolumbijac Montoya 2006. se oprostio od Formule 1 nakon sedam pobjeda u pet profesionalnih sezona. Idućih sedam fodina proveo je u Nascaru da bi se ljetos vratio u Indy Car gdje je i počeo ozbiljniju karijeru uspješnog vozača.

Upitan što misli o aktualnom stanju u Formuli 1 Montoya se prvo kritički osvrnuo na akutni problem - zvuk motora.

'To se jednostavno mora promijeniti. Kompromis koji su napravili nema nikakvog smisla jer čelnici F1 vole pričati o uštedama a troše 'sve novce svijeta',' počinje Montoya i nastavlja dijeliti savjete nekadašnjim poslodavcima.


'Moraju promijeniti i odnos prema navijačima jer će samo tako imati stabilan temelj za budućnost. Od Nascara bi mogli pokupiti nekoliko trikova, primjerice otvaranje prostora s bolidima za navijače. Ljudi tamo slobodno prolaze i razgledavaju aute, dok je to u Formuli 1 sve suviše komplicirano,' smatra Kolumbijac i završava:

'Formula je još uvijek iznimno europeizirana. Trude se svim silama to voditi kao sport, što to natjecanje po mnogočemu i jest, ali ne shvaćaju da je sve to zapravo samo show u koji se navijači moraju zaljubiti. A kako to lakše postići nego pustiti ljude blizu i uključiti ih u cijelu priču.'

Neustrašivi Montoya nikada se nije susprezao niti na stazi niti u izjavama