ŽELJEZNI MAGATH

Nesuđeni Dinamovac postaje novi izbornik BiH?!

06.12.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Možda i posljednji poznati 'trener tiranin' Felix Magath, koji je svojevremeno osvojio Bundesligu vodeći Wolfsburg s Džekom i Ibiševićem u glavnim ulogama, mogao bi uskoro postati novi izbornik reprezentacije BiH. Nakon što je prije nekog vremena koketirao s Dinamom, Magath bi doista i mogao doći raditi u nama susjednu zemlju

Kako javljaju gotovo svi mediji u Bosni i Hercegovini, Magath je u petak, 5. Prosinca, našao s delegacijom Nogometnog saveza BiH, kako bi razgovarali o njegovoj kandidaturi za mjesto izbornika.

Tokom sastanka Magath je izrazio izuzetno zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da razgovara s predstavnicima Saveza. Naglasio je da je u trenerskoj karijeri radio s većim brojem igrača s putovnicom Bosine i Hercegovine, te da je tako bio u prilici da upozna njihov mentalitet. Dodao je da Bosna i Hercegovina posjeduje izražen igrački potencijal, zbog čega se odlučio na kandidaturu za izbornika.

Osim toga, Magath je izložio svoj plan rada, pričao o svojoj trenerskoj filozofiji rada te izrazio želju da vodi reprezentaciju u slijedeća dva ciklusa, onom za Euro te za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Osim njega, bosanski je Savez razgovorao i s Farukom Hadžibegićem i Amarom Osimom, a konačna bi se odluka trebala znati u četvrtak, 11. Prosinca, nakon sastanka Izvršnog odbora NSBiH-a.