Nije u pitanju novac

Neočekivan preokret; napadač Dinama odbio transfer u Tursku, a razlog je čudan

28.08.2023 u 12:32

Bionic
Reading

Josip Drmić, prema najnovijim informacijama, odbio je transfer u turski Gaziantep

Kako pišu turski mediji 31-godišnji napadač Dinama Josip Drmić u posljednji tren odbio je transfer u turski Gaziantep. Razlog?

Navodno se raspitao i nije mu se dopalo što se grad Gaziantep nalazi svega stotinjak kilometara od granice sa Sirijom. Turcima je u prvi tren to bio čudan razlog i pomalo bizaran izgovor, ali očito su ratna zbivanja u Siriji 'malo prestrašila Drmića.'

Kako pišu turski mediji sve je bilo dogovoreno, Drmić je dogovorio i svoje uvjete i kad je trebalo završiti transfer – odustao je. Uostalom, nikud mu se ne žuri jer ga ugovor s Dinamom veže do ljeta 2024. godine. Odšteta također nije bila problem, a dodajmo kako trenutačno prema Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura.

Tako se Gaziantep našao u teškoj situaciji jer hitno trebaju napadača, a loš ulaz u sezonu (tri poraza u tri kola, op.a.) doveo ih je u tešku situaciju. Na sve su načine pokušali nagovoriti Drmića, ali zasad nije došlo do dogovora. Poznato je kako Drmića bivši trener Dinama Igor Bišćan nije previše koristio i očekivao se odlazak iz kluba.

Činjnenica jest kako je riječ o napadaču koji je skupio 35 nastupa (10 golova za švicarsku reprezentaciju i koji je prije dolasku u Hrvatsku (Rijeka i Dinamo) igrao u Zürichu, Nürnbergu, Bayer Leverkusenu, Borussiji Mönchengladbach, HSV-u i Norwichu.

Kakav mu je status kod novog trenera Sergeja Jakirovića pokazat će vrijeme. Naravno, ako ostane u Dinamu…

Standings provided by Sofascore