BRAVO ZA HRVAČE

Nenadu Žugaju i Etlingeru brončana odličja

22.06.2013 u 21:12

Bionic
Reading

Hrvatski hrvači Nenad Žugaj i Dominik Etlinger osvojili su brončane medalje na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu čime se broj hrvatskih odličja popeo na pet, pri čemu dva zlata i tri bronce.

Nenad Žugaj je u kategoriji do 84 kilograma grčko-rimskim stilom u borbi za broncu pobijedio Rusa s crnogorskom putovnicom Rafaela Samurgaševa, dok je Etlinger u kategoriji do 66 kg grčko-rimskim stilom slavio protiv Egipćanina Hendyja Husseina.

'Ne mogu reći da sam oduševljen broncom, ali niti da sam razočaran što nisam ušao u finale. Mogao sam više, no nakon poraza u polufinalu uspio sam se oporaviti i koncentrirati, te pobjedom završiti mediteranski turnir što mislim da je važno,' kazao je Nenad Žugaj koji je na posljednjim MI u Pescari osvojio zlato. Četiri godine kasnije nije obranio prvo mjesto, ali je osvojio još jedno odličje.

'Pescara će mi ostati u ljepšem sijećanju. Osvojio sam zlato nakon što sam u finalu pobijedio olimpijskog pobjednika. No svake MI su lijepo natjecanje, mini olimpijske igre,' kazao je 30-godišnji Nenad.

U nedjelju će nastupiti i njegov brat blizanac Neven Žugaj u kategoriji do 74 kilograma grčko- rimskim stilom.

'Dobro se osjeća i spreman je. Vjerujem kako može ostvariti dobar rezultat,' dodao je Nenad koji je tri minute mlađi od brata.

Ostaje tek žal što je Etlinger, koji je prošle godine osvojio zlato na juniorskom EP u Zagrebu, te srebro na svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. u Mađarskoj, 'pokraden' u borbi 2. kola protiv Turčina Atakana Yuksela.

'Zadovoljan sam s dvije osvojene medalje, premda nas posljednje dvije godine stalno prate bronce. Nadali smo možda i nekoj sjajnijoj medalji. Tko zna kako bi se sve rasplelo da Dominik nije pokraden u borbi protiv domaćeg borca. Nadam se kako će Neven Žugaj sutra biti uspješan,' kazao je trener Davor Jakubeg.