KRAJ FINALNE SERIJE

Nema senzacije, 'medvjedi' prvaci Hrvatske

28.03.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Medvjedi su osvojili 17. naslov prvaka Hrvatske! U finalu su se, kao i proteklih sezona, susreli sa svojim gradskim rivalima KHL Mladost. Serija je bila tijesna i tek je odlučena nakon pete utakmice

Prvi finalni susret dobili su Medvjedi, iz druga dva su kao pobjednici izašli mladostaši, ali u četvrtoj i petoj igrači Medveščaka su skupili svu snagu i okrunili se još jednom titulom. Mladost je tako osvojila drugo mjesto, a KHL Zagreb treće.

Osobna priznanja

Najboljim golmanom PH 2012./2013. sezone proglašen je vratar Medveščaka Tihomir Filipec, a najboljim strijelcem sezone, kao i najboljim igračem, napadač Mladosti Tomislav Čunko.

I Medveščak i Mladost je u petoj utakmici čekao težak zadatak, ne samo zato što je bila odlučujuća, nego i zbog toga što im je ovo bio već treći susret u četiri dana. Ipak Medvjedi, koji su puno mlađa momčad od Mladosti, imali su više snage da je slavodobitno privedu kraju (7:3), a u tome su im uvelike pomogli igrači iz prve momčadi Adam Naglich, Anthony Yelovich i David Brine. Naglich i Yelovich su zabili po dva gola, dok je Brine dvaput asistirao.

'Puno su nam pomogli naši igrači iz prve momčadi, ali i ostali su dali svoj doprinos. Bili smo apsolutno bolja momčad u svim segmentima igre u ovoj petoj utakmici i zasluženo smo pobijedili. Malo nas je u posljednjoj trećini poremetila ona sudačka odluka i priznat gol Mladosti, umalo nas je to koštalo i pobjede,' priznao je trener Medveščaka Danijel Kolombo dodavši:

'Unatoč tome što smo gubili 1 - 2 u seriji, vjerovao sam u dečke.'


KHL MEDVEŠČAK - KHL MLADOST 7:3 (3:1, 1:0, 3:2)

ZAGREB - Dom sportova. Gledatelja 650. Suci: Krčelić, Piragić, Belić, Grozaj.
STRIJELCI:
1:0 MED Yelovich (Brine, 11)
1:1 MLA N. Trstenjak (Z. Lovrenčić, 12)
2:1 MED Yelovich (Naglich, Šijan, 15) PP1
3:1 MED Šijan (Brine, 20) PP1
4:1 MED Naglich (Mikulić, 39)
5:1 MED Naglich (Senzel, 48)
5:2 MLA Mirić (50)
5:3 MLA T. Čunko (N. Trstenjak, 55) PP1
6:3 MED Oreščanin (58) EN
7:3 MED Buković (Brenčun, 59)

KHL MEDVEŠČAK: Tomljenović, Filipec, Senzel, Čavkić, Lazić, Blagus, Oreščanin, Šijan, Naglich, Mikulić, Brine, Yelovich, Lendo, Šimunović, Bukocić, Brenčun, Jazbec, Kapetanić, D. krivošić, L. Ružić, Kovaček.
KHL MLADOST: Tačković, Štimac-Rojtinić, Tadić, Plahutar, Kučera, Grahovar, T. Čunko, Ljubić, N. Trstenjak, M. Čunko, M. Lovrenčić, Mirić, L. Borić, Srketić, Novak, M. Smerdelj, Z. LoVRENČIĆ, Ivšac, Franjković, Kopajtić, H. Božić.