atp doha

Nekad najbolji tenisač svijeta doživio je jedan od najtežih poraza u karijeri; ovako su ga razbili samo Federer i Đoković

16.02.2022 u 22:26

Bionic
Reading

Andy Murray (34) ispao je u 2. kolu ATP turnira u Dohi doživjevši jedan od najgorih poraza u prebogatoj karijeri. Murray je izgubio od Španjolca Roberta Bautiste Aguta 6:0, 6:1...

Bio je to njihov peti međusobni meč i druga pobjeda Španjolca, a jedini gem Andy Murray je osvojio na startu drugog seta. Poražavajuće zvuči da je Murray u cijelom meču uzeo ukupno - 29 poena.

Nekadašnji broj jedan je poslije niza ozljeda i teške operacije kuka 2019. godine trenutno na 87. mjestu ATP ljestvice. U karijeri je Murray osvojio 46 ATP turnira, tri Grand Slama (dva puta Wimbledon i jednom US Open) te je po ukupnoj zaradi od gotovo 63 milijuna dolara četvrti najuspješniji tenisač u povijesti!

Na samom vrhu ATP ljestvice bio je 2016. godine, no sada se čini da jedna velika karijera nezaustavljivo ide svome kraju. 

Ne treba isticati da je Murrayu ovo bio jedan od najtežih poraza u karijeri. Do sada je po jedan gem osvajao samo u mečevima protiv Rogera Federera i Novaka Đokovića.