ČETVRTAK, 21 SAT

Nekad je nosio dres Hajduka, a sada je lider Astane: Dinamu je ovo katastrofa...

20.09.2023 u 19:49

Bionic
Reading

'Dobro smo se pripremili, bit će to potpuno nova utakmica', kazao je Marin Tomasov, hrvatski vezni nogometaš, koji posljednjih šest godina igra za Astanu, prvog suparnika Dinama u Konferencijskoj ligi.

'Bit će teška utakmica, međutim nadamo se dobrom rezultatu', kazao je 36-godišnji hrvatski veznjak tomasov, koji je dio karijere igrao i u splitskom Hajduku.

Dinamo i Astana su prije dva mjeseca igrali u 2. pretkola Lige prvaka, Modri su slavili ukupnim rezultatom 6:0. U četvrtak (21 sat) će igrati u utakmicu 1. kola C skupine Konferencijske lige.

'Prošli put sam rekao da je Dinamo slabiji nego kada sam prvi put ovdje došao pa smo izgubili 4:0. Loše smo reagirali. Ovo će biti ipak nešto drugo. Igra se za tri boda, nama i bod odgovara. Uvjeren sam da će biti drugačije. Prije dva mjeseca smo se nesvjesno povukli, vjerujem da smo izvukli pouku. Vidjeli smo koje smo greške radili, znamo da neće biti lako, ali možemo pokazati puno više', dodao je.

Od njihovog posljednjeg ogleda mnogo toga se promijenilo u Maksimiru. Igor Bišćan više nije trener zagrebačkog kluba, nakon AEK-a je dobio otkaz, a njegovu poziciju preuzeo je Sergej Jakirović. U klubu više nisu niti reprezentativci Dominik Livaković koji je preselio u Fenerbahče, Luka Ivanušec je novi član Feyenoorda, dok je Josip Šutalo prodan u Ajax.

'Otišla su tri standardna prvotimca, ali Dinamo ima širok kadar i dalje je jak', kazao je Tomasov otkrivši kakva je atmosfera u svlačionici.

'Atmosfera je uvijek dobra, naš cilj je bio ući u neku od skupina. Njima je cilj bila Liga prvaka, pa im je ovo katastrofa, nama je ovo uspjeh'.

Trener Grigori Babajan je naglasio kako su izvukli pouku iz prve dvije utakmice i kako se sada žele pokazati u boljem svjetlu.

'Želimo odigrati dobru utakmicu, znam tko je s druge strane. Dinamo je izvrsno igrao u Ligi prvaka, bit će teško. Očekujemo utakmicu na visokom nivou. Znamo da su prodali nekoliko igrača, no spremni smo i želimo ostvariti pozitivan rezultat', kazao je Babajan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Astanu za vikend očekuje veliki derbi protiv vodećeg Ordabasija koji bi mogao donijeti odluku o prvaku. Međutim, Babajan je rekao kako neće kalkulirati oko sastava.

'Za nas Konferencijska liga mnogo znači, želimo se pokazati u dobrom svjetlu. Nema nikakvih kalkulacija, sutra će nastupiti naš najjači sastav'.

Babajan se osvrnuo na činjenicu da će u razmaku od svega nekoliko mjeseci čak četiri puta igrati protiv istog suparnika.

'Ovo mi je prvo takvo iskustvo. Znamo snagu suparnika, dobro smo analizirali prve dvije utakmice i siguran sam kako ćemo iz njih izvući pouku. Skoro svi igrači su spremni i zdravi, imamo tek dvojicu lakše ozlijeđenih', zaključio je trener kazahstanskog sastava.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport