'KLIŽO! KLIŽO!'

Nećete vjerovati tko ima najvatrenije navijače u Umagu!

25.07.2013 u 10:18

Bionic
Reading

Slovački turisti drugu godinu zaredom na ATP Vegeta Croatia Openu oduševljavaju fanatičnim navijanjem za svoje predstavnike....

'Kližo! Kližo!', orilo se u utorak terenom broj 1 dok je njihov ljubimac potpuno uništavao Paola Lorenzija. Još fanatičnije navijanje viđeno je u srijedu na Grandstandu, kada je Martin Kližan uz veliku muku i pregršt preokreta pobijedio Argentinca Lea Mayera. Skupina od desetak slovačkih turista nije se gasila od prvog do posljednjeg poena. Svojom energijom nosili su Kližana prema trijumfu, iskazali se čitavim nizom različitih duhovitih navijačkih pjesama te pridobili simpatije svih ljubitelja tenisa u Umagu.

'Ovdje ljetujemo samo zbog Martina Kližana,' objasnili su nam dečki iz navijačke skupine te otkrili da osobno dobro poznaju 24-godišnjeg tenisača kojem je ovo četvrti nastup u Umagu. Kažu da je dio njihovog društva i Martinova sestra, ali ne putuju s njim po cijelom svijetu, a ovo im je bila idealna prilika da povežu ljetovanje na Jadranskom moru sa svojom ljubavi prema tenisu.


Slovački turisti i prošle su godine bili ti koji su kreirali najbolju navijačku atmosferu. U meču 3. kola kvalifikacija između Ive Kleca i Talijana Viole viđena je apsolutno najbolja atmosfera na cijelom turniru. Slovaci su nogometnim stilom navijali za 607. tenisača svijeta, Talijani odgovorili istom mjerom i svi smo imali prilike uživati u energiji i emocijama kakve se na teniskim terenima rijetko viđaju.

Kližan je prošle godine zapeo u drugom kolu Umaga, sada je ušao u četvrtfinale. Protiv Fogninija će mu biti jako teško, no nije bez izgleda. Jedno je sigurno: navijačka atmosfera i na njegovom sljedećem meču bit će vatrena...