prijatelj VLAK u šoku

'Nažalost, ne znam što se događa, odlaze najbolji. A Cico je upravo bio takav, uvijek vedar, nasmiješen, veseo...'

01.03.2021 u 10:44

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka u 65. godini preminuo je jedan od najvećih hrvatskih nogometaša, legendarni Zlatko Cico Kranjčar

Prema prvim informacijama, Zlatko Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb te je umro u KB-u Merkur.

Za Dinamo je odigrao 261 utakmicu, a 1981./82. osvojio je naslov prvaka. Igrao je i za bečki Rapid, Sankt Pölten i SV Wienerfeld, u kojem je 1992. godine objavio završetak karijere.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije bio je od 2004. do 2006. godine, bio je i izbornik Crne Gore, a kao trener radio je u brojnim klubovima.

No posebno je mjesto imao u povijesti zagrebačkog Dinama, s kojim je 1982. godine osvojio povijesni naslov prvaka bivše Jugoslavije.

Jedan od njegovih suigrača koji su pod ravnanjem Miroslava Ćire Blaževića stigli do tog trofeja bio je i Marijan Vlak, golman Modrih koji je potom na trenerskoj klupi puno surađivao s Cicom.

'U šoku sam, tužan sam, nemam riječi. Nažalost, došla su neka luda vremena, odlaze velikan za velikanom. Odlaze najbolji, a Cico je bio jedan od takvih', s tugom u glasu jedva je spajao rečenice Vlak.

'Ovo je tragedija za obitelj, za sve nas u nogometu. Poznavali smo se desetljećima, puno smo surađivali, bio sam mu pomoćnik. U poslu je bio jednostavan, nikad mu ništa nije bio problem, oko svega smo se mogli dogovoriti. Bio je divan čovjek, velikog srca, uvijek nasmijan, spreman pomoći, veseo. Nažalost, takvi ljudi nam odlaze...', biranim je riječima završio Marijan Vlak.

  • +23
Zlatko Cico Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL