Eaglesi uzeli Super Bowl

Navijači u Philadelphiji napravili totalni kaos na ulicama; je li moguće da su neki ovo radili?

05.02.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon što su igrači Philadelphia Eaglesa na Super Bowlu održanom u Minneapolisu osvojili naslov prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL na ulicama Philadelphije počelo je ludo slavlje koje je potpuno izgubilo kontrolu. Slavlje se na koncu pretvorilo u sramotu

U spektakularnoj finalnoj utakmici na Super Bowlu u Minneapolisu Philadelphia Eaglesi nadigrali su branitelje naslova New England Patriotse 41:33. Podsjetimo, za najkorisnijeg igrača (MVP) finala proglašen je quarterback Eaglesa Nick Foles koji je nakon ovog dana ušao u legendu.

Očekivano, nakon povijesne pobjede u prvog osvojenog Super Bowla Eaglesa na ulice Philadelphije izašlo je stotine tisuća ljudi.

No, u razuzdanom slavlju navijači, od kojih je većina bila u alkoholiziranom stanju, napravili su potpuni kaos na gradskim ulicama i trgovima. Poznato je kako je Philadelphia pravi sportski grad te kako su navijači njihovih profesionalnih klubova jako strastveni, ali nitko nije očekivao da će odmah nakon povijesnog slavlja razbijati automobile, prevrtati ih na krov , razbijati izloge, rušiti rasvjetne stupove, paliti kontejnere i sve što im dođe pod ruku.

  • +8
Navijači NFL momčadi Philadelphia Eagles slave prvu povijesnu titulu prvaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Gradom je odjeknulo i nekoliko snažnih eksplozija zbog čega su ubrzo policiji u pomoć pristigle specijalne postrojbe policije SWAT za razbijanje demonstracija. Prema prvim izvještajima ima jako puno ozlijeđenih, a hitna pomoć primila je već u prvom satu slavlja nekoliko desetaka poziva zbog ozbiljnih ozljeda nakon što su navijači padali ili namjerno skakali (pogledajte priložen video) s rasvjetnih stupova, kamiona u vožnji i te nadstrešnica. Bilo je i krađa dućana kojima su razbijali izloge te nakon toga pokupili sve što su unutra našli, od hrane i pića do tehičke robe. Nakon ovih scena mnogi se s pravom pitaju je li moguće da su neki sve to radili?

Desetak navijača ozlijeđeno je nakon što se krov luksuznog hotela The Ritz-Carlton, s kojeg je pedesetak ljudi promatralo slavlje na ulicama, srušio pod težinom. Zaista ružne scene dolaze iz Philadelphije, nekada glavnog američkog grada bogate povijesti.

Zbog sukoba s policijom i totalnog kaosa na gradskim ulicama policija je imala pune ruke posla i privela je više od stotinu navijača, a prema prvim izvještajima ozlijeđeno je nekoliko desetaka policajaca koji su pokušavali spriječiti razuzdanu rulju da uništava imovinu.

  • +3
Super Bowl: Eaglesi osvojili naslov prvaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.