TPORTAL NA LICU MJESTA

Navijači definitivno okrenuli leđa Srbiji, policija čuva novinare!

06.09.2013 u 15:10

  • +11

Hrvatski reprezentativci održali trening na Marakani

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Guliver/Getty Images - Pixsell

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija, ako je vjerovati raspoloženju po beogradskim ulicama, ne bi trebala imati problema sa Srbijom. Naime, u Beogradu je, iako se igra važna utakmica, atmosfera 'kazališna'

Nakon skromnih izdanja u prvom dijelu kvalifikacija, Srbiji je ostala tek puka teorija da se probije do drugog mjesta u skupini i dodatnih kvalifikacija. Pridodamo li tome i groznu situaciju u kojoj se nalazi cjelokupni nogomet u Srbiji, jasno je da večerašnja utakmica kod domaćih navijača, istinskih ljubitelja nogometa ne izaziva posebnu pozornost.

A tome svjedoči da je dan uoči ogleda, od dopuštenih 40.000 ulaznica prodano tek 20-tak tisuća. A onima koji dolaze na stadion glavni je motiv rivalitet sa Hrvatskom. I to su uglavnom navijači koji iz okolnih krajeva dolaze u Beograd, pa je željeznički kolodvor bio dosad najfrekventniji dio grada.

Po Knez Mihajlovoj uglavnom šeću grupe turista i pokoja skupina srpskih navijača, koja u glavnom gradu Srbije krate vrijeme do početka dvoboja.

'Da nam u goste nije došla Hrvatska, ne bih dolazio na utakmicu. Razočaran sam igrom naše momčadi, ali nadam se da će barem u ovom dvoboju popraviti igru i donijeti nam barem malo radosti. Objektivno, kvaliteta je na strani vaše reprezentacije, ali sada očekujem od Mihajlovića i igrača da se dokažu', rekao je za tportal.hr Svetozar, inače navijač Crvene zvezde, koji je u Beograd stigao iz Kragujevca.

Dakle, sedam, osam sati uoči početka dvoboja, beogradske ulice ne sugeriraju da će na Marakani biti 'frke'. No, da se ipak nešto događa u gradu  potvrdio je telefonski poziv načelnika beogradske policije, koji je osobno nazvao sve hrvatske novinare, pitao za sigurnost te usput svima podijelio savjete za sigurnije kretanje. Nadamo se samo da je i njegov strah neutemeljen.

Očito policija i ljudi iz organizacije rade sve što je moguće kako se ne bi dogodio najmanji incident. Naime, FSS je upozoren od strane Uefe kako više neće tolerirati ispade navijača.