BEZ ISPRIKE

Nastavlja se verbalni sukob: To što je Đoković napravio nije nikada nijedan tenisač

31.05.2023 u 09:11

Bionic
Reading

I na Roland Garrosu nastavio se verbalni rat između Novaka Đokovića i Camerona Norrieja, a sada je u 'ofenzivi' bio britanski tenisač. Tako su napisi o poruci 'o Kosovu' pali u drugi plan

Podsjećamo, Đoković je pobijedio u susretu osmine finala Mastersa u Rimu u dva seta, ali je bilo dosta nervoze tijekom susreta s Norriejem, koji je lopticom prilikom jednog smasha pogodio Srbina u nogu i pri tome slavio poen. Prvi je tada reagirao Đoković, te je Norriejeve postupke nazvao nepoštenima.

>> Čekala se odluka o sankcijama Đokoviću zbog poruke o Kosovu; evo što je odlučeno

'Od samog početka je radio sve što je bilo dopušteno. Dopušteno mu je uzeti medicinski timeout. Dopušteno mu je pogoditi igrača. Dopušteno mu je vikati 'ajde' manje-više za svaki poen u prvom setu', rekao je Đoković i dodao:

'To nije poštena igra, to nije način na koji se ponašamo jedni prema drugima.'

Norrie je sada uzvratio te je poručio da je Đoković također prekršio pravila kasneći na meč.

'Htio je još malo vremena kod fizioterapeuta. Meč je bio zakazan za 11 sati. I izašli smo možda u 11.12, 11.13. Mislim da nije vidio nikakav problem u tome. Nikada mi ništa nije rekao. I nikada se nije ispričao. Pitao sam: 'Je li bilo u redu?' Organizatori su rekli: 'Da, to je u okviru pravila, 15 minuta. Nikada prije to nisam vidio ni od jednog igrača. Bez obzira radi li se o teniskom meču ili ne, dođete na vrijeme za što god to bilo', jasan je bio Britanac.

Ali to nije jedini problem koji ima Đoković, jer još uvijek se neki zalažu da bude kažnjen nakon što je poslije pobjede u prvom kolu na Roland Garrosu, umjesto autograma, na kameru ispisao političku poruku: 'Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju!'

No Teniska federacija Francuske (FFT) ipak ga nije kaznila...