NEW ORLEANS IH ČEKA

Napokon poznati svi NBA igrači koji će zaigrati na All-Star utakmici

27.01.2017 u 13:53

Bionic
Reading

Trenutačno najbolji strijelac NBA lige, razigravač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook ipak će nastupiti na ovogodišnjoj All-Star utakmici koja će se igrati 19. veljače u New Orleansu, objavilo je vodstvo najjače košarkaške lige na svijetu. Uz Westbrooka poznati su i svi ostali pričuvni igrači među kojima je i Španjolac Marc Gasol...

Westbrook, koji je osvojio naslov najkorisnijeg igrača (MVP) na posljednje dvije All-Star utakmice nije izabran u startnu petorku Zapadne konferencije koju su birali navijači, igrači i mediji, ali su ga treneri uvrstili među sedam rezervi. Za Westbrooka će to biti šesti nastup na All-Staru u karijeri.

Ove sezone Westbrook prosječno postiže 30.7 poena, 10.7 skokova i 10.4 asistencija, a u dosadašnjih 46 utakmica ostvario je čak 23. triple-double učinka.

Uz Westbrooka među rezerve Zapada uvršteni su još Gordon Hayward (Utah Jazz), DeAndre Jordan (LA Clippers), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Draymond Green i Klay Thompson (oba Golden State Warriors).

Startnu petorku Zapada čine Stephen Curry i Kevin Durant (oba Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (New Orleans Pelicans) i Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Izabrane su i rezerve Istoka, to su Kemba Walker (Charlotte Hornets), Paul George (Indiana Pacers), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Paul Millsap (Atlanta Hawks), Isaiah Thomas (Boston Celtics) i John Wall (Washington Wizards).

Oni su se pridružili starterima LeBronu Jamesu i Kyrieu Irvingu (oba Cleveland Cavaliers), DeMaru DeRozanu (Toronto Raptors), Jimmyju Butleru (Chicago Bulls) i Giannisu Antetokounmpu (Milwaukee Bucks). Nastup 211 cm visokog grčkog krilnog igrača Antetokounmpa velika je stvar za europsku košarku i dokaz koliok navijači u SAD-u cijene strane igrače.

Na ovogodišnjem All-Staru svog predstavnika imat će i Hrvatska. Igrač Philadelphia 76ersa Dario Šarić zaigrat će za momčad Svijeta u utakmici "Zvijezda u usponu" koja je na programu u petak 17. veljače.