stiže 21-godišnji napadač

Napokon dobre vijesti za sve koji vole Barcelonu; Pep Guardiola odlučio pomoći Xaviju

25.12.2021 u 09:42

Bionic
Reading

Nakon svih silnih problema, što s financijama, što s ozljedama, odnosno bolešću Sergia Agüera, čini se da je Barcelona napokon pronašla rješenje po pitanju napadača

Mladi, 21-godišnji Španjolac Ferran Torres trebao bi ovih dana preseliti iz Manchestera, točnije Manchester Cityja, u redove katalonskog ponosa, Barcelonu.

Katalonci su već neko vrijeme pregovarali s klubom u kojem na klupi sjedi njihov bivši trener, Pep Guardiola, te su sada napokon uspjeli dogovoriti uvjete transfera. Prema pisanjima španjolske Marce, početna vrijednost transfera bit će 55 milijuna eura koju će Barcelona Cityju isplatiti u četiri rate.

Petogodišnji ugovor ima i četiri klauzule pa bi se ukupna visina transfera mogla povećati na 65 milijuna eura. Iste bi se aktivirale u slučaju da Barcelona osvoji Ligu prvaka, Torres odigra najmanje 70 posto utakmica, ako osvoji Zlatnu kopačku ili ga Barcelona proda za više od 100 milijuna eura.

Guardiola je dao zeleno svjetlo za prodaju Ferrana, ali uz uvjet da za njega City dobije iznos prema tržišnoj vrijednosti.

Prema pisanju uglednog novinara Fabrizija Romana, Barcelona je razmišljala i o dovođenju Chelseajevog ofenzivca Hakima Ziyecha, no s Torresovim dolaskom, taj se posao ipak neće realizirati.