neočekivani transfer

Napadač 'vatrenih' odlazi u SAD; Dallas će ga platiti 13 milijuna eura

30.01.2024 u 09:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Petar Musa (25) ima novi klub. Stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi kako Musa napušta Benficu nakon što je sve dogovoreno s FC Dallasom

'Ekskluzivno! FC Dallas je dogovorio sve oko prelaska Petra Muse iz Benfice. Dokumenti su spremni i klubovi će ih uskoro razmijeniti. Musa je spreman za liječnički pregled i potpisivanje ugovora. Vrijednost transfera je 10 milijuna eura plus tri milijuna na ime bonusa što je rekord za Dallas', objavio je na društvenim mrežama Fabrizio Romano.

Petar Musa (25) je od ljeta 2022. godine član portugalske Benfice, a ove je sezone odigrao 25 utakmica te je zabio šest golova uz dvije asistencije. Iako s Benficom ima ugovor do ljeta 2027. godine naš napadač nije zadovoljan statusom u momčadi te je odlučio sreću potražiti u MLS ligi.

Naime, Musa je u Benfici samo 14 puta u 66 utakmica bio u početnih 11 te je ukupno zabio 17 golova uz pet asistencija. Više jednostavno ne želi biti zamjena, traži veću minutažu i momčad u kojoj će igrati pa je to presudilo kod odluke da napusti klub.

Dallas će tako za Musu odmah Benfici platiti 10 milijuna eura, a ostala tri milijuna kroz moguće bonuse. Ovo je rekordan transfer Dallasa, do sada je najskuplji bio Argentinac Alan Velasco plaćen 6.36 milijuna eura. Musa tako mijenja klub nakon što je 2022. iz Boaviste stigao za 5.5 milijuna eura. 

Pitanje je kako će se odlazak u MLS ligu odraziti na Musin status u reprezentaciji uoči Eura. Do sada ga je Zlatko Dalić koristio na šest utakmica, a Musa se sad dobrim igrama i većom minutažom želi nametnuti izborniku.