BENFICA-INTER

Nakon utakmice suigrač 'počastio' Brozovića riječima koje će dugo pamtiti

12.04.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac u dresu Intera jako je cijenjen u svlačionici talijanskog kluba

Nogometaši milanskog Intera u prvoj su utakmici četvrtfinala Lige prvaka slavili 2:0 u gostima kod Benfice i tako napravili značajan korak prema plasmanu u polufinale. Inter je poveo u 52. minuti preko Nicola Barelle, a točku na i s bijele točke stavio je Romelu Lukaku u 82. minuti.

Inter nije imao puno prilika, ali je bio dominantna momčad tijekom cijelog susreta. Bila je to taktički dobro pripremljena i odražena utakmica u kojoj je Marcelo Brozović kao kapetan Intera odigrao čitav susret, i to prema sudu suigrača, fantastično.

Tako je Henrikh Mkhitaryan je nakon utakmice posebno istaknuo doprinos Barelle i Vatrenog Brozovića.

'Hvala Brozoviću i Barelli, bez njih bi bilo puno teže. Oni su mozak momčadi, naš pokretač i guraju nas naprijed', rekao je Armenac u dresu Intera te nastavio.

  • +13
Benfica - Inter Milano, Liga prvaka, 11.4.2023. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO PEDRO SANTOS

'Odigrali smo ponajbolju utakmicu ove sezone, dominirali smo cijelim terenom, udvajali i pomagali jedni drugima. Isplatilo se', zaključio je Mkhitaryan.

Sačuva li Inter ovu veliku prednost na San Siru u polufinalu ćemo gledati sudar talijanskih divova. Naime, pobjednik para Benfica-Inter ide na boljeg iz sudara Napolija i Milana koji svoj prvi četvrtfinalni susret imaju večeras u Milanu s početkom u 21 sat. Istovremeno će na započeti i sudar Real Madrida i Chelsea u kojem će se Luki Modriću suprotstaviti Mateo Kovačić.