SLUŽBENO JE

Nakon poraza od Dinama Osijek doveo veliko pojačanje, u svojoj zemlji je ikona

06.09.2023 u 20:07

Bionic
Reading

Ikona kijevskog Dinama s Osijekom je potpisala ugovor na godinu dana s opcijom produžetka na još jednu godinu.

Denis Garmaš, 33-godišnji ukrajinski veznjak, novi je igrač NK Osijek. Riječ je o igraču koji je ponikao i gotovo cijelu igračku karijeru proveo u kijevskom Dinamu u čijem je dresu odigrao 359 utakmica, postigao 54 pogotka i upisao 45 asistencija. Osim za kijevski Dinamo, Garmaš je jednu polusezonu odradio i u turskom prvoligašu Rizesporu gdje mu je kratko trener bio aktualni strateg Bijelo-plavih Stjepan Tomas. Garmash u Osijek dolazi kao slobodan igrač, a s hrvatskim klubom je potpisao ugovor na godinu dana s opcijom produljenja za još jednu godinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Sretni smo i zadovoljni što smo uspjeli dovesti igrača Denysovog kalibra. Riječ je o ikoni Dinamo Kijeva, igraču bogatog iskustva koji je u karijeri igrao značajne utakmice i osvajao trofeje. Sigurni smo da će unaprijediti našu igru i dodatno pojačati kvalitetu momčadi te predstavljati pojačanje na travnjaku i izvan njega. Želim mu dobrodošlicu u NK Osijek i puno sreće u nastupima za naš klub', rekao je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.

Denysu će ovo biti drugo inozemno iskustvo u karijeri nakon epizode u Turskoj.

Znam da je Osijek odlično organiziran klub sa sjajnom infrastrukturom. Vidio sam da ima brojne i srčane navijače koji su velika podrška klubu, atmosfera sa zadnjih domaćih utakmica bila je doista impresivna i to me privuklo. Želim se maksimalno fokusirati na treninge, na upoznavanje suigrača i da zajedno s njima u Osijeku ostvarim najbolji mogući rezultat. Razgovarao sam s Drambaievom koji je rekao da neću pogriješiti ako dođem, znam da je ovdje igrao i Cheberko, a u Dinamu iz Kijeva sam igrao i s Domagojem Vidom koji je često isticao svoju prekrasnu zemlju i klub u kojem je ponikao. Poznajem i trenera iz Rizespora, pa vjerujem da će mi prilagodba biti lakša. Pozicija u momčadi? Ja sam ofenzivni vezni igrač koji može igrati i nešto povučenije, ali i isturenije kao napadač, istaknuo je Garmaš.

Denys će nositi broj 19.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore