prijeti mu otkaz

Mourinho nakon najtežeg poraza u karijeri divljao pred novinarima; pogledajte njegov show

28.08.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Tottenham je u derbiju 3. kola engleskog prvenstva na Old Traffordu deklasirao Manchester United 3:0. Za trenera 'crvenih vragova' Josea Mourinha ovo je najteži domaći poraz u karijeri, najave njegovog odlaska iz kluba sve su glasnije, a on se odlučio još jednom obračunati s - medijima

Realno, Manchester United čak i nije odigrao lošu partiju, no Tottenham je u ponedjeljak navečer na Old Traffordu bio bolja momčad. I slavili su 'spursi' uvjerljivo, bilo je 3:0 za goste iz Londona čime su već na samom startu nove sezone uzdrmali temelje Uniteda.

Jose Mourinho nije djelovao razočarano, ali činjenica je da mu je ovo bio najteži domaći poraz u karijeri. I to baš od momčadi koja je na Old Traffordu slovila za 'mušteriju'. Do ovog sraza Tottenham je imao pet uzastopnih poraza, a od siječnja 2014. godine na Old Traffordu 'spursi' nisu uspjeli zabiti niti jedan jedni gol. Sada su Unitedu uvalili - tri...

'Kad smo prošle sezone izgubili od Seville navijači su nam zviždali. To je bilo opravdano, tada nismo bili opasni, nismo bili dobri. Sevilla je tada zaslužila pobjedu', započeo je svoj novi povijesni govor Jose Mourinho nakon poraza od Tottenhama i nastavio:

'Vidite, i večeras smo izgubili... Ali igrači su s terena ispraćeni aplauzom jer su to zaslužili. Borili su se, ali nije išlo, moramo se više truditi, iz susreta u susret će biti bolje.'

Bolje? Nakon domaćeg poraza 3:0 svaki je rezultat 'bolji'. Predstavnici medija nastavili su 'čačkati' i tada je portugalski trener - po dobrom starom običaju - 'eksplodirao'. Posebice nakon što su mu sugerirali kako su brojni navijači napustili Old Trafford debelo prije kraja utakmice.

'I ja bih napravio isto kod 0:3. Da biste od Old Trafforda stigli do centra Manchestera treba vam dva sata, tamo živim i znam kako je, razumijem ih', kazao je Mourinho i potom totalno 'pukao':

  • +10
FA kup, Manchester United - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Otkaz? Ne, ne smatram ovo teškim vremenima. Ni za sebe, ni za momčad. Stanje u klubu? Prijelazni je rok završen, pojačanja nema do siječnja i neću više ni riječi o tome. Svatko tko je gledao utakmicu vidi da je momčad jedinstvena, inače ne bi davali sve od sebe. Igrali su s ponosom, a svakome je teško izgubiti', pravdao se Mourinho.

'Znate li koji je rezultat bio? 3:0, da izgubili smo 3:0! Znate li što to znači? Da, primili smo tri gola! Ali znate li što još znači?', sipao je vidno nervozni Jose Mourinho i poentirao:

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'To znači tri osvojena naslova engleskog prvaka za mene! Da, imam više titula u Premier league od svih ostalih 19 menadžera zajedno. Tri naslova prvaka za mene, dva za sve njih preostale! Poštovanje, poštovanje! Od vas tražim poštovanje!, odbrusio je uzrujani Mourinho te ustao i demonstrativno napustio konferenciju za medije. Ukratko, još jednom je priredio mini show.