UFC POSLASTICA

Nakon Fedora, strahovito nokautirao još jednu legendu!

24.03.2014 u 18:14

Bionic
Reading

U glavnoj borbi večeri UFC Fight Night 38 priredbe Dan Henderson ponovo je pobjedio Mauricija Ruu i tako prekinuo svoj negativni niz u elitnoj MMA organizaciji…

Iskusni 43-godišnji Amerikanac pokazao je da još nije za otpis. U uzvratnom dvoboju bivši UFC-ovi prvaci još jednom su ljubiteljima MMA dali borbu za pamćenje, a na kraju je jedan siloviti udarac presudio u korist Hendersona.

Prva runda mogla bi se proglasiti poprilično izjednačenom, ali zato je u idućih pet minuta inicijativu preuzeo domaći borac Shogun Rua koji je u nekoliko navrata sjajno pogodio Henda i većina boraca bi nakon takvih udaraca završila barem u nokdaunu, piše Fightsite.hr.


Iskusni američki borac tu je situaciju ipak nekako uspio preživjeti, a kasnije je već na početku treće runde Hendo uspio ono što je pokušavao gotovo od samog početka. Barem jednom čisto i snažno pogoditi Shoguna u bradu. Brazilca je udarac srušio na pod, tamo se nije mogao najbolje braniti, pa je sudac vrlo brzo reagirao i prekinuo borbu.

'Sjajan je osjećaj nakon ove pobjede. U prvoj rundi smo bili tu negdje, u drugoj me rušio, ali sam izdržao. Ipak vratio sam se i pobijedio. Počeo sam usporeno, ali na kraju je dobro završilo. Stvarno sam sretan', rekao je Henderson nakon meča.

UFC Fight Night 38:

Dan Henderson def. Mauricio 'Shogun' Rua - TKO (R3 1:31)
CB Dollaway def. Cezar Ferreira - TKO (R1 0:39)
Leonardo Santos vs. Norman Parke - većinskom odlukom neriješeno
Fabio Maldonado def. Gian Villante - jednoglasna sudačka odluka
Michel Prazeres def. Mairbek Taisumov - jednoglasna sudačka odluka
Rony Jason def. Steven Sieler - TKO (R1 1:17)
Thiago Santos def. Ronny Markes - TKO (R1 0:53)
Jussier Formiga def. Scott Jorgensen - Submission (RNC, R1 3:07)
Kenny Robertson def. Thiago Perpetuo - Submission (RNC, R1 1:45)
Godofredo Pepey def. Noad Lahat - KO (leteće koljeno, R1 2:39)
Hans Stringer def. Francimar Barroso - podijeljena sudačka odluka